SSK 2013

Marcus Larsson blev årets SSK-Mästare 2013

SSK-Serien är tyvärr bara en skugga av sitt forna jag… Serien startade 1971 och under sjuttio och åttiotalet var SSK den tongivande serien inom svensk racing. SSK myntade uttrycket “gladracing”. Det mottot lever fortfarande kvar, även om det blir allt färre som får dela glädjen med dem som kör. Det är en otacksam paradox att SSK är förbaskat duktiga på att arrangera tävlingar. De har Sveriges troligen bästa räddningsmanskap, som är på plats innan röken ens har hunnit skingra sig och de har tveklöst racingsveriges bästa restaurang på hemmabanan Kinnekulle Ring, där de kör hälften av sina tävlingar. 

SSK´s säkra manskap lånas ut ideligen till en massa andra serier för att stärka upp deras tävlingar. SSK har på senare år varit flitiga med att fylla ut luckorna i de egna leden med att arrangera tävlingar åt andra, något som har gått väldigt bra. Men problemet kvarstår att den egna kärnan av tävlingsverksamheten blir allt mindre. 

Årets största klass var VOC-Racing, gamla Volvo Original Cup. I fjol började man köra med Volvo 850 och intresset ökade igen. Årets säsong blev riktigt spännande. Marcus Larsson gjorde comeback. Han vann klassen 2007, men han har kört Camaro Cup sedan dess. Larsson inledde säsongen med att vinna de fyra första racen, sedan gav han de andra förarna chansen att komma ikapp, då han missade två race på grund av bröllop. Larsson lyckades dock "knyta ihop säcken" och vinna både klassen och SSK totalt...
Design by Bloms IT