130504 SSK Karlskoga

SSK-Premiär på Gelleråsbanan

Karlskoga

SSK-serien körde årets första tävling på Gelleråsbanan i Karlskoga. Troféo Abarth var gästklass. Fjolårets rookie Erik Berggren vann första racet från pole före förre STCC-föraren Robin Appelqvist och regerande mästaren Niklas Lilja. I andra racet fick vi se tät och spännande racing och Appelqvist var den som gick segrande ur striden före Lilja och Berggren.

VOC-Racing var som vanligt den största klassen. I år har den gamle mästaren Marcus Larsson återvänt efter några år i Camaro Cup. Han visade direkt att de gamla mästartakterna sitter i då han vann båda racen före Erik Halvorsen och regerande mästaren Jimmy Eriksson. Larsson passade även på att putsa varvrekordet för Volvo. Det nya rekordet lyder: 1:19.753.

I Renault Junior Cup är det många nya förare i år. Den ende föraren som är kvar från fjolåret är Niklas Fredholm. Kanske var det hans erfarenhet som fällde avgörandet, för han tog sina första segrar någonsin i klassen! John Emanuelsson kom tvåa i båda racen och Heidi Ryrlén kom trea båda gångerna. Värt att notera är att Fredholms bästa varvtid var snabbare än bästa varvtid vid finalen i Karlskoga i fjol!

Malin Hellman Johansson har varit den ständiga tvåan i flera år, men nu fick hon äntligen kliva upp överst på pallen i båda racen i Klass 2. Ove Ring tog en dubbelseger i Klass 1, Leif Andersson vann båda racen i Klass 3C och Per Gustavsson dubbelvann i Klass 3B.

Nästa deltävling körs på hemmabanan Kinnekulle Ring i slutet av maj och då kommer vi även få se en hel del sportvagnar.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Design by Bloms IT