SSK-Serien

Stockholms Sportvagnsklubb, eller kort och gott - SSK, har arrangerat racingtävlingar ända sedan sextiotalet. 1971 drog man igång SSK-Serien och det blev omedelbart en succé. Under sjuttiotalet var det tufft för racingen efter Karlskogaolyckan och oljekrisen, men SSK lyckades. Deras framgångsrecept kallades gladracing. Man arrangerade tävlingarna för förarna skull och inte för publiken. Robin Shorter var pionjär på många sätt då han drev SSK med järnhand. Han fick smeknamnet "Gudfadern". 

Under 80- och 90-talet var det Bosse Pettersson som var SSK´s starke man. Han satsade på juniorerna, för utan juniorer har vi ingen framtid, resonerade han. Hans största avtryck är Renault Junior Cup, som fortfarande är ryggraden i SSK´s verksamhet.

SSK har haft både uppgångar och nedgångar, men de har alltid kämpat på och de arrangerar fortfarande sin SSK-Serie.

För att få en bättre översikt över alla SSK-tävlingarna som arrangerats under alla år har vi samlat alla här. Klicka bara på vilket år som ni vill se så guidas ni vidare till alla tävlingar. Det finns racereportage till de flesta tävlingar och bilder på i synnerhet andra halvan av tävlingshistoriken. Från 2004 och framåt finns det även fotocollage där ni kan se alla som körde varje år. (Dessa går fortfarande att beställa från Racefoto.)

Det är inte alltid som vi har lyckats få tag i kompletta resultatlistor eller racereportage. Ser ni att det saknas något som NI har tillgång till, hör gärna av er så publicerar vi gärna det som fattas.

För att få reda på ännu mer information finns det en klubb på hemsidan. Som medlem får du tillgång till fler sökvägar och mer statistik samt att ni får vårt nyhetsmail varje vecka. Att bli medlem kostar endast 199 kr/år.

MVH

Bengt-Åce Gustavsson/Eventsupport Sweden AB
Design by Bloms IT