130907 SSK Kinnekulle

Prefinal för SSK-Serien

I helgen kördes årets näst sista deltävling i SSK-Serien. Volvoklassen var som vanligt störst och här var det intressanta fighter i toppen. August Krokström vann före Marcus Larsson och Jimmy Eriksson i första racet. Eriksson gillade inte att komma trea, så i andra heatet tog han i för kung och fosterland och han vann före Larsson och Krokström. Dessa tre kämpar om mästerskapet och det kommer att bli en spännande upplösning vid finalen på Mantorp Park i slutet av månaden.

Jan O Gustavsson firade 50 år som racerförare med att ta två tredjeplatser i Klass 1. Norrköpingsföraren har kört alla möjliga klasser i sin karriär och han inlemmade snart sina söner Anders och Björn i sporten och idag tävlar de alla tre i teamet Magic Racing. Roger Wikström och Ove Ring delade broderligt på de övriga pallplaceringarna.

Det var lite tunt med juniorer denna gång. John Emanuelsson tog en dubbelseger. Gert Severinsson vann dubbelt i Classic Standard. Bröderna Staffan och Gunnar Olárs tog var sin seger i Classic Racing. John Erik Öberg vann dubbelt i Klass 3C och Richard Hansson vann dubbelt i 3A. Malin Hellman Johansson långa segersvit bröts i helgen. Hon vann första racet, men sedan tvingades hon bryta det andra. Veteranen Ingvar Nilsson var påpasslig och tog hand om segern. Superkartarna var med för andra gången i år. Stefan Malm vann det första racet och Mikael Friberg det andra.

Det var en kompakt tävlingsdag där SSK körde både kval och två race på samma dag.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Design by Bloms IT