MSLS & NSHC Sviesta 2023
Sviesta 2023-09-09 - 2023-09-09

Resultatlistor


NSHC & MSLS
  Kval
  RaceAntal tävlande: 19

Racerapport

Det var ovanligt varmt för att vara september när deltävling 4 kördes idag på Sviestad. Det var några år sedan vi var där senast. MSLS hade 6 startande, NSHC 14. Ovanligt många bröt: av 20 startande kom 11 i mål. Av våra 6 team kom 3 i mål. Först att bryta var 24 TKS. De kom bara ett halvt varv innan något gick sönder, troligtvis lamellerna. Synd om teamet, som inledde säsongen så framgångsrikt. Därefter bröt 25 Nyströms Cement. En vipparm gick av i en av cylindrarna. Även 69 LBR bröt med trasig spindelled. Dessförinnan hade de gjort många depåbesök och kämpat med en motor som inte gav full effekt.

Så till dem som fick se målflaggan. Trea kom 46 Blommenhof efter en stark körning. De sinkades något när en bult gick av i bakaxeln. Utan det missödet hade de kanske nått en ännu högre placering. Tvåa kom 83 Lycke, 2 varv efter segraren. Lycke blev påkörda och fick tejpa ena bakre hörnet. De såg ut att ha bromsproblem mot slutet och sänkte då tempot något.

Vann gjorde 33 Axehult. Jag minns inte om de någonsin tidigare vunnit en deltävling i MSLS. Grattis!
Stor favorit till segern i årets serie är 46 Blommenhof. Nästa lördag får vi se. Hoppas att de som körde sönder idag hinner laga sina bilar till dess.
I totallistan i dagens tävling tog MSLS-team första, andra och tredje plats.
På bilden ser ni våra glada pristagare: från vänster till höger: Axehult - Lycke - Blommenhof. Särskilt lägger jag märke till den enda kvinnliga föraren Anna Axehult.

Design by Bloms IT