Johan Kristoffersson vann 2013

Johan Kristoffersson var nästan tråkigt överlägsen i årets Porsche Carrera Cup, i alla fall på papperet… Men säsongen inleddes med en dubbelseger för Ola Nilsson, som kommit hem efter några framgångsrika år i Tyskland. Han vann Sciroccocupen i överlägsen stil i fjol, men att köra Porsche var en helt ny upplevelse för Nilsson. Han hittade snart farten och dubbelsegern i premiären visade att han lärde sig snabbt.

Fjolårssegraren Kristoffersson missade premiären och frågan var om dubbelnollan skulle förfölja honom resten av säsongen? Spänningen blev inte långvarig, för Kristoffersson vann 12 av de återstående 14 racen… Han råkade bara ut för två missöden under säsongen. I Falkenberg blev han diskad i kvalet sedan ett par brickor i framvagnen var felmonterade. Han körde upp sig från sista plats till fjärde. I första finalen på Mantorp fick Kristoffersson punktering och tvingades bryta. Nilsson hade tre misslyckade race under året, men kunde säkra andraplatsen utan problem. Även om poängskillnaden blev stor skiljde det inte så mycket i själva racen. Oftast hängde Nilsson som en igel i stötfångaren på Kristoffersson, men han lyckades aldrig hitta luckor för att ta sig förbi. Båda förarna visade att de håller en mycket hög klass och de skulle inte göra bort sig i större sammanhang.

Veteranen Lars Bertil Rantzow tog hand om tredjeplatsen. Överlag var det ganska tunna startfält under årets säsong, men till finalen gjorde man en kraftansamling och fick med 25 bilar! De flesta förarna nöjer sig dock med att köra i Challengeserien, som bara kostar en bråkdel jämfört med
Carrera Cup.

Nedan ser ni länkar till Resultat, Bilder & Tabell:
Design by Bloms IT