Robin Rudholm vann 2011

Årets upplaga av Porsche Carrera Cup påminde lite om fjolårets. Det blev en tvekamp mellan två förare, där den ene hette Robin Rudholm igen och utgången blev densamma...

Årets stjärnskott och nykomling var Johan Kristoffersson (son till Tommy i KMS). Han körde väldigt fort och vann redan i det första racet. Rudholm och Kristoffersson turades om att vinna eller komma tvåa, enda undantaget var att Linus Ohlsson vann ett race.

Inför finalen var det helt jämnt och nu skulle det avgöras. Tyvärr dömdes Kristoffersson för tjuvstart, något som blev väldigt omdebatterat efteråt och därmed kunde Rudholm defilera i mål som mästare igen... 

Klassen gjorde en utflykt till Nürburg Ring och körde ett race i samband med den stora 24-timmarstävlingen. Det var Porscheförare från hela Europa som gjorde upp i ett race som varade en timme. Johan Kristoffersson lyckades bäst av svenskarna bland de ca hundra förare som körde racet.

I klassen för de lite äldre bilarna körde Stefan Pettersson, för det mesta helt solo. Resten av de gamla bilarna körde Porsche GT3 Challenge tillsammans med SSK-serien. Mikael Bender visade att gammal är äldst. Han satte ungtupparna på plats gång efter annan. Han lyckades säkra seriesegern i årets näst sista race och tur var väl det, för han tvingades bryta det sista! Johan Löfqvist slutade tvåa och unge Wictor Lindblom kom trea.

Porscharna körde även ett långlopp över en timme. Även här visade Mikael Bender att gammal är äldst! Han hade god hjälp av dubble Carrera Cupvinnaren Jocke Mangs, men ändå... Mangs körde alla race utom ett, som i stället kördes av Gustav Rickhamre. Patrik Skoog kom tvåa i serien (han körde även stora Carrera Cup.) Mangs slutade trea.

Nedan ser ni länkar till Resultat, Bilder & Tabell:
Design by Bloms IT