Björk tog sin första STCC-titel 2006

Ettan Richard Göransson och tvåan Thed Björk från i fjol hade båda bytt team i år, men kom ändå att sätta nivån för de andra att följa. Båda var snabba, Göransson kanske lite snabbare än Björk med fem segrar mot tre men Björk var jämnast och bröt endast en tävling, då han blev bryskt avknuffad. Man kan säga att Göranssons miss i depåinfarten i Karlskoga kostade honom SM-Guldet i år. Han kom alldeles för fort in mot depån, fick sladd och rammade däcksvallen. På returen kom han rakt in i depån, vilket var tur i oturen i alla fall.

Volvo satsade stort, men hängde inte med. En seger blev det till Robert Dahlgren i alla fall och han var den ende som snuvade Göransson och Björk på en seger i år. West Coast Racing fick lämna säsongen utan en enda seger i år, men Duncan Huisman tog i alla fall bronset trots att han stod över en tävling. De mest besvikna i år var nog Carl Rosenblad, Johan Stureson och Robin Rudholm som alla tre hade räknat med att var med i toppen, men fick finna sig i att bli ordentligt frånåkta för det mesta.

Picko Troberg återvände till STCC med en ny lovande förare i David Björk. David inledde året respektlöst med tre raka sjätteplatser och han blev årets Rookie. Janne "Flash" satsade större än någonsin med trebilsteam för sig själv, Göransson och Edward Sandström. Med två sprillans nya BMW och Jannes gamla satte de skräck i konkurrenterna redan innan säsongen hade börjat. Edward försvann tyvärr redan i den tredje deltävlingen på Mantorp då han blev avknuffad och kraschade bilen så svårt att den omöjligt kunde repareras... Tomas Engström blev trea i finalen och avrundade säsongen med att bli trea i EM i Portugal. Thed fick en oväntad bonuschans efter säsongen då han fick göra två inhopp i DTM. Hans mål inför nästa säsong är att köra just DTM.

Thed Björk vann STCC 2006
Design by Bloms IT