Rapport från SSK 4 på Gelleråsen Arena

Den fjärde deltävlingen i SSK-serien avgjorde på Gelleråsen Arena den 12-13 augusti tillsammans med SPVM, Aquila Formula 1000 och Ginetta GT5 Challenge. Det regnade rejält natten till söndag, vilket skapade stora vattensamlingar på och omkring banan. Förarna fick bemästra underlaget på bästa sätt, men det var inte lätt då också rann vatten nästan konstant över vissa partier på banan.

Här nedan kan ni läsa en kort sammanfattning om SSK-klasserna.

Alla race kan ni se i repris på SSK-seriens YouTube-kanal: https://www.youtube.com/@SSKserien

SSK Klass 3A

Ingemar Linuzon, Borås MK hade laddat för att ta sig ann Gelleråsen Arena med sin Audi S2. Det gjorde han också – i alla pass. När det blev dags för race hade Ingemar en bra fajt mot förarna även i Roadsport och Modsport som ingick i samma heat. Att han skulle vinna SSK Klass 3A var det aldrig någon tveksamhet om. Han vann dubbelt, så även i racet där han också korsade mållinjen som etta. Ingemar har redan nu säkrat totalsergerna i SSK Klass 3A.

Ingemar Linuzon i sin Audi S2.
Ingemar på prispallen.

SSK Klass 3C

Förarna i SSK Klass 3C körde i samma heat som Modsport I och II, alltså dom snabbaste slicksbilarna. Detta gjorde att det blev betydligt fler förare att kämpa mot, vilket blev underhållande för alla att titta på. I det första loppet var det trångt ned mot kurva ett, och där innan inbromsningen for Leif Andersson, SSK av banan med sin Sunbeam GT44. Han kom igång igen men hade problem med bilen och fick senare bryta loppet. Istället fick Sten Jarl, SSK fritt spelrum och kunde matta på i sin Porsche 997 Cup och vann klassen. Till det andra loppet hade Leif fixat bilen och var redo för revansch, den tog han. Leif startade sist och körde upp sig till en sjundeplats totalt i loppet och vann därmed SSK Klass 3C. Trots detta tog Sten Jarl över serieledningen i klassen med tanke på att Leif inte fick några poäng i första loppet. Leif är tvåa i tabellen och Robin Wärmlund, Karlskoga MF trea.

Sten Jarl vann det första loppet i sin Porsche 997.
Leif vann det andra loppet i sin Sunbeam GT44.

VolvoCupen

Förarna i VolvoCupen bjöd på maximal racing på Gelleråsen Arena. Här var det upplagt för viktigt poängkamp i tabellen och det blev det också. Philip Björk, Falkenbergs MK som ligger i toppen av klassen hade för avsikt att dra ifrån genom att ta en dubbelseger. Men det skulle inte bli så lätt. I det första loppet gjorde Philip en bra start från ruta två och gick ut hårt mot kurva ett för att ta ledningen. Han kunde precis hålla undan mot tuffaste konkurrenterna Jonas Börjesson, Uddevalla BK och Kevin Rikardsen, Kolsva MS och tog ledningen i fältet. Philip fick senare kämpa mot dessa två förare hela loppet, men klarade av det och vann, men inte med mycket, 1,2 sekunder blev segermarginalen. Jonas Börjesson slutade tvåa och Kevin Rikardsen trea. I det andra loppet var dessa tre ovannämnda förare inblandade i kampen pallplatserna igen. Men denna gång gick Kevin ut hårt i starten och tog ledningen, sen började den tuffa kampen mot Philip och Jonas. Genom hårnålen trodde många att Philip skulle köra om, men Kevin höll undan i ledning med nöd och näppe. Bakom låg Jonas och lurade, men genom depåkurvan körde han i vattensamlingen och for av banan och kom ut sist i fältet. Jonas började sin uppkörning och slutade till sist på en fjärdeplats. I toppen hade Kevin fått lite andrum till Philip och kunde köra i mål som segrare med 4,9 sekunder till godo. Philip slutade tvåa. Trea i mål kom rutinerade Jan Johansson, SMK Trollhättan. Philip ledder fortfarande tabellen. Tvåa är Jonas och trea Kevin.

Mycket vatten på banan under helgen.
Tätt kamp mellan Kevin Rikardsen och Jonas Börjesson.
Philip Björk vann det första loppet.
Kevin Rikardsen vann det andra loppet.
Prispallen fr.v: Philip Björk, Kevin Rikardsen och Jan Johansson.

Renault Junior Cup

Oscar Klingström, Linköpings MS har varit nästintill omöjlig att vinna över i år. Han har tagit flera dubbelsegrar och på Gelleråsen blev det ingen skillnad. Oscar har hela tiden haft bra kamp mot bland annat Lucas Hillström, SMK Västerås och Felicia Karlsson, Tjörns MF men tillslut alltid dragit längsta strået. Oscar tog en ny dubbelseger och kopplade greppet i tabelltoppen. Men Renault Junior Cup är en otroligt jämn klass, så det är långt ifrån över för konkurrenterna. I det första loppet fick förarna precis som övriga klasser kämpa mot vattnet på banan, men gjorde det riktigt bra. Bakom Oscar i mål kom något överraskande Månz Thalin Lundström, SSK tvåa i mål. Månz kör för övrigt nya elbilsklassen NXT Gen Cup i år. Lucas Hillström slutade trea. I det andra loppet försökte Lucas utmana Oscar om segern och gjorde det bra, men det räckte inte hela vägen. Oscar vann med Lucas som tvåa. Felicia Karlsson slutade trea denna gång. Dessa sistnämnda förare ligger också topp 3 i tabellen, denna kan ni läsa i sin helhet på hemsidan.

Ny dubbelseger för Oscar Klingström.
Lucas Hillström slutade tvåa och trea i helgen.
Prispallen race 1 fr.v: Månz Thalin Lunström, Oscar Klingström och Lucas Hillström.
Prispallen race 2 fr.v: Lucas Hillström, Oscar Klingström och Felicia Karlsson.
Design by Bloms IT