230507 SSK & SPVM Kinnekulle

Renault Junior Cup

Regerande mästare Oscar Klingström, Linköpings MS har som målsättning att försvara titeln i Renault Junior Cup i år, och säsongen började på bästa möjliga sätt, nämligen med dubbelseger! Oscar som körde sin första säsong i klassen 2022, och vann direkt, kommer bli en storfavorit till titeln i år. Men han kommer få kämpa hårt, för det finns flera duktiga förare som vill stå överst på pallen när säsongen summeras i höst. En av dom är Felicia Karlsson, Tjörns MF. Felicia körde även hon förra säsongen överraskade många genom att utmana Oscar rejält i helgens båda lopp på Kinnekulle. I det andra loppet var Felicia uppe i ledning till en början, innan Oscar lyckades köra om, men denna kamp som var riktigt sevärd, där båda visade bra respekt för varandra. Felicia slutade tvåa i båda loppen. Lucas Hillström, SMK Västerås, som också körde förra säsongen, slutade på dubbla tredjeplatser i helgen. Lucas är även han en tuff utmanare om titeln 2023. Vi riktar en stor eloge till samtliga 13 juniorer för två finna lopp i helgen, mycket bra kört. Missa inte nästa deltävling på Falkenbergs Motorbana 10-11 juni.

Kampen mellan Oscar Klingström och Felicia Karlsson.
Oscar förre Felicia i genom kvarnkurvan.
Prispallen fr.v: Felicia Karlsson, Oscar Klingström och Lucas Hillström.

VolvoCupen

Även i VolvoCupen ska den regerande mästaren (även SSK-mästare) försöka försvara titeln. Här är det Jonas Börjesson, BMK Uddevalla som kör med lite extra press på sina axlar i år. Jonas som har en tuff uppgift framför sig, för nu har Kolsva-bröderna Rikardsen gjort comeback i var sin Volvo S60 och kommer bli sylvassa i toppen av tabellen. Detta tillsammans med snabba Philip Björk, Falkenbergs MK som höjt ribban ytterligare lite grann i sin Volvo 850. Philip var även den förare som började säsongen bäst, han gick en tuff match mot Kalle Rikardsen i det första loppet som blev en riktig nagelbitare, men Philip höll undan och vann, som var supernöjd efter målgång. Kalle i mål som tvåa och Jonas Börjesson fick nöja sig med en tredjeplats. 11 förare kom till start denna premiär och i det andra loppet slet samtliga om sina positioner i fältet. I toppen var det återigen Philip Björk, Kalle Rikardsen och Jonas Börjesson som gjorde upp. Men denna gång fick Kalle revansch och vann i sin S60. Philip körde i mål som tvåa och Jonas åter på tredje. Philip och Kalle på delad förstaplats efter premiären, vi ser fram emot fortsättningen…

Ulf Borgström, SSK gjorde en rejäl avåkning i helgen med sin Volvo S40, bilen är skrot, men föraren OK. Se bild nedan.

Kalle, Philip och Jonas.
Ny kamp mellan topp 3.
Race 1 fr.v: Kalle Rikardsen, Philip Björk och Jonas Börjesson.
Race 2 fr.v: Philip Björk, Kalle Rikardsen och Jonas Börjesson.
Ulf Borgström gjorde en rejäl avåkning i sin S40. Men förare är OK.

Valvoline Trophy

SSK Klass 2 har i år byt namn till Valvoline Trophy och här kommer det med stor sannolikhet bli en kamp mellan två BMW-förare och en Volvo-förare. Dom två BMW-förarna är Malin Hellman, Falkenbergs MK och Svante Lundkvist, Bohus Racing. Volvo-föraren är Jacob Jonsson, Åtvidabergs MK. Övriga kommer få kämpa om dom ska in i hetluften i toppen av tabellen i år. I helgens båda lopp var det störst kamp mellan Malin och Svante som förstaplatsen. Malin som eldade på friskt med sin wankelmotor vann det första loppet med Svante på andra och Jacob på tredjeplats. I det andra loppet var Svante den snabbare av dessa tre och vann i en tuff kamp med framförallt Malin, som slutade två. Jacob åter på tredjeplats. Delad förstaplats i tabellen mellan Malin och Svante efter premiären.

Svante före Malin.
BMW-kamp på Kinnekulle.
Pallen fr.v: Malin Hellman, Svante Lundkvist och Jacob Jonsson.

SSK Klass 3A

Ingemar Linuzon, Borås MK gjorde comeback i SSK med sin Audi S2. Han var dock ensam i klassen denna premiär. Fler deltagare hoppas vi kommer under säsongen.

Ingemar Linuzon, Audi S2.
Ingemar på prispallen.

SSK Klass 3C

SSK Klass 3 körde tillsammans med Modsport denna helg och förarna fick kämpa lite extra hårt för att ta sig fram genom fältet. Joakim Carlsson, Falkenbergs MK var den snabbaste föraren av alla i första loppet och vann heatet och klassen i sin Porsche 968. Tvåa slutade Leif Andersson, SSK i sin Sunbeam GT44. Samma resultat blev det i andra, men mot slutet av loppet fick Jocke tekniska problem med sin Porsche och kunde med nöd och näppe ta sig i mål som segrare. Leif åter på andraplats. Fler deltagare väntas till Falkenbergs Motorbana för deltävling 2 den 10-11 juni.

Jocke Carlsson mot seger.
Prispallen fr.v: Leif Andersson och Jocke Carlsson.
Design by Bloms IT