140614 SSK Falkenberg

SSK i Falkenberg

Årets tredje deltävling i SSK-Serien kördes i ett soligt Falkenberg. Västkusten visade sig från sin bästa sida! Radical var gästklass denna gång och de körde två sprintrace och ett långlopp över 40 minuter. Erik Stillman vann första racet från pole före gamle mästaren Simon Hultén med Marcus Jönsson på tredje plats. I andra racet klev Jönsson fram och vann före Stillman och Hultén. I långloppet vann RPM före MJRacing och RacePromote. Alla slutade på 54 varv.

VolvoCupen går från klarhet till klarhet. Klassen ökar och de kommer ständigt med nya idéer. Först var det omvänd startordning i Race 2, senast var det stående start i Race 1 och nu körde de fem första förarna en superpole. August Krokström var snabbast på superpolen och han vann första racet komfortabelt före Erik Halvorsen och Jan Johansson. Det andra racet blev som vanligt mycket mera spännande med den omvända startordningen. Oscar Hillström startade först, men fick ge sig med tekniska problem efter ett tag. Anton Eliasson tog över taktpinnen. Han ledde några varv, men fick släppa ledningen till Daniel Malmborg. Krokström jobbade sig upp till andra plats. Han försökte köra om Malmborg i slutet på rakan, men han kom ut på gräsmattan och snurrade av och hamnade i sandfållan. Malmborg höll undan och vann sitt första race någonsin! Jan Johansson kom tvåa och Anton Eliasson trea.

I Renault Junior Cup vann Heidi Ryrlén båda racen. Julia Eliasson fick besöka pallen för första gången då hon kom trea och tvåa i racen. Klas Ekstrand kom tvåa i första racet och han bröt det andra.

Heatet för SSK Klass 3 var största heatet. Vi fick se några gästförare som passade på att få lite extra träning inför Västkustloppet. Anders Conradzon kom med stärkt självförtroende efter tredjeplatsen i Carrera Cup i Göteborg senast. Han tog pole före Kenneth Pantzar och Stefan Pfister. Det blev samma trio på pallen i båda racen. Klass 3A bestod enbart av bilar från Renault Clio Cup JTCC denna gång. Henric Skoog vann båda racen före Joakim Ahlberg och Janne Gustafsson. Reine Carlsson vann Klass 3 B, Tim Svensson vann Klass 2, Hasse Grönlund vann Classic Racing och Gert Severinsson vann Classic Standard.

På söndagen kördes långloppet för ERCup över sex timmar. Det var hemmateamet Skararp Motorsport som vann med 374 varv. Smällarens Racingteam kom tvåa på 371 varv och Kärkkäinen Rally & Racing kom trea på 370.

Nästa tävling är sommarens stora racingfestival Raceweek på Kinnekulle Ring i slutet av juli.