100704 SSK Kinnekulle

Richard Edbergs första seger i SSK-serien

I 34 graders värme kördes SSK-serien på Kinnekulle Ring. Det var så varmt att man av säkerhetsskäl kortade lördagsracen från 15 till 12 varv. Helgens största klasser var Renault Junior Cup och Volvo Original Cup. - Det är extra kul att just de här klasserna är så stora då det är här vi ser framtidens stjärnor bland ungdomarna, sa Micael "Laban" Ericsson, ordförande i SSK. Kanske det tändes just en sådan stjärna i helgen? I Renault Junior Cup startade Richard Edberg i pole före Gabriel Blomberg, Charlie Ahlberg och mästerskapsledande Richard Hansson. I racet lyckades Edberg hålla undan och ta sin första seger någonsin! Hansson körde upp sig och slutade tvåa. Han hade vunnit 8 tävlingar i rad innan dagens tävling, men fick här sin fina svit bruten. Blomberg slutade trea. Albin Lundin gjorde en imponerande insats. Han hade haft diverse strul och fick starta sist. Han körde upp sig till sjätte plats, men fick tyvärr sedan bryta racet. I andra racet startade Hansson först, men han "sov" i starten och han ramlade ned till femte plats. Edberg och Blomberg ryckte ifrån i toppen. En bit bakom började Hansson och Ahlberg ta upp jakten. Två varv från mål var de ikapp ledarduon. Under bron efter kvarnen kom de alla fyra i bredd! Det slutade med att Ahlberg inte fick plats och plötsligt hade Hansson övertagit ledningen. Han höll undan och vann före Blomberg och Edberg.

I Volvo Original Cup stod Jan Johansson i pole före Jonny Andersson(Klass 1) och Marcus Larsson. De höll sina positioner i starten. På tredje varvet fick Ove Ring (Klass 1) sladd och träffade Johan Mo. De andra förarna gjorde allt för att missa de två strandade bilarna. Säkerhetsbilen var ute under tre varv så att man kunde bogsera undan bilarna. Racet startades om utan större dramatik. Johansson höll undan och vann före Larsson och Jimmy Eriksson. Larsson kör en Volvo 850 och han tog därmed den första pallplatsen någonsin sedan 850-modellen blev en del av Volvo Original-reglementet. I det andra racet drog Johansson ifrån det övriga fältet medan Larsson och Eriksson hade en intensiv fight hela racet igenom. Larsson gick segrande ur den striden.

Under helgen kördes även de andra SSK-klasserna samt den norska klassen Shortcar. Ole Jörgen Aannestad tog en dubbelseger i Shortcar. I Superkart delade Kalle Dejemyr och Emil Gustafsson på segrarna och i SuperVkart delade Michael Johansson och Sindre berg på segrarna. Roger Ekman vann dubbelt i SSK Classic, Reine Bergström vann dubbelt i Klass 2, Jonny Andersson vann dubbelt i Klass 1 medan Erik Lindgren och Johan Wärnbring delade på segrarna i Klass 3 (Yokohama Cup).