Classic & Sportscar Meeting Vålerbanen 2011
Vålerbanen 2011-08-27 - 2011-08-28

Resultatlistor


Corsa Italiana
  Kval
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3
  Heat 4

Formel Ford/Formel Vee
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Formula Slicks
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Porsche Club Norge Racing
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Standard-1965 1000cc
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

STD & GT/GTS 1966-1971
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

STD & GT/GTS 1972-1990
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

STD & GT/GTS före 1965
  Kval
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 119

Racerapport

Classic & Sportscar Meeting på Vålerbanen

Racerhistoriska Klubben körde årets näst sista tävling i Norge tillsammans med den Norska Sportvagnsklubben. För sjunde året i rad kördes Classic & Sportscar Meeting. Tyvärr var det färre deltagare än vanligt, men de som var där hade det trevligt. De som gillar att köra i regn brukar aldrig bli besvikna på Vålerbanen. Det var samma i år med lite växlande väder.

I det mindre formelbilsheatet körde Formel Ford tillsammans med Formel Vee. Henrik Hansson var den ende RHK-föraren som hade vunnit samtliga race hittills i år. Han tog pole, men han fick se sin trend bruten då den unge Viktor Ljungdal vann första racet före just Hansson. Ljungdal debuterade i formelbil så sent som i år och han har tagit stora kliv framåt under säsongen. I andra racet visade Hansson var skåpet skall stå då han vann.

De nyare formelbilarna kördes tillsammans med Sports 2000. Här blev det en riktig familjeaffär. Torgny Johansson tog pole med sin March F2 före sonen Dan i en Opel Lotus. I första racet vann Dan före Niklas Johansson i en Sports 2000 och pappa Torgny kom trea. I andra racet vann Torgny före Niklas.

Det duggade tätt med överraskningar under helgen. I 1000cc Cupen tog Mikael Mohlin sin första seger någonsin i första racet med sin Saab 96. Mohlin körde en Mazda RX7 med stor framgång för närmare 10 år sedan, men har haft ett långt uppehåll innan han gjorde comeback i år med den betydligt motorsvagare Saaben. Andra racet vanns av Lars Davidsson före Mohlin.

I heatet för äldre standard & GT-bilar före 1965 hittade vi det största startfältet med 19 bilar. Här blev det hemmaseger då Dag-Henning Nielsen vann dubbelt före Johan Solman. Bästa standardbil i båda heaten var hemmaföraren Edwin Solheim i en liten Austin Cooper S.

I heatet för nyare Standardbilar 1966-1971 vann fjolårets norske mästare Atle Ramdal det första heatet och i andra vann Morten Larsen i Tomas Halls gamla Ford Escort.

Avslutningsvis kördes heatet för de nyaste standardbilarna 1972-1981. Där var det snudd på utklassning i första racet när Anders Berger vann med 11 sekunder före Holm Jacob Matheson. Andra racet blev jämnare och då vann Matheson.

Nu återstår bara finalen i Falkenberg som körs i mitten av september.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Design by Bloms IT