SSK Falkenberg 2011
Falkenberg 2011-08-20 - 2011-08-20

Resultatlistor


Formula Basic
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Porsche GT3 Cup Challenge
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Porsche GT3 Cup Endurance
  Kval
  Race

Renault Junior Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

SSK Klass 3
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Superkart
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Volvo Original Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 76

Racerapport

SSK-serien i Falkenberg

Stockholms Sportvagnsklubb körde årets näst sista tävling i Falkenberg. Förutom de ordinarie SSK-klasserna kördes SM i Superkart och sextimmars ERCup.

I Superkart hade Tony Ahlgren pole före 2008-års mästare Thomas Johansson, som gjorde comeback. De hade en fin fight tills Johanssons motor skar. Dansken Henrik Vejen smög sig förbi och vann första racet. I andra racet ledde Vejen från start till mål, men Ahlgren försökte pressa honom och han var bara halvsekunden efter i mål. Stefan Malm kom trea i båda heaten. Det blev samma ordning i SM; Henrik Vejen vann före Tony Ahlgren och Stefan Malm.

I ERCupen tog ATM Racing Team pole, men i racet var det 2 Fast 4 You som höll ledningen under första timmen. ATM och Surprise Racing höll jämna steg. Serieledarna iCar Racing Team fick problem med vatten i oljan under kvalet och de höll på att byta topplockspackning när starten gick. De var snart igång och laddade på för att köra upp sig, men troligen hade de haft lite för bråttom när de skruvade ihop motorn, för efter ca en timme lossnade remskivan till vattenpumpen och motorn gick varm. De tvingades bryta. Efter ca två timmar bröt även 2 Fast 4 You, som låg tvåa i serien inför det här racet. Det blev i stället hemmateamet Tornado Racing som tog sin första seger någonsin efter 14 långa år. Surprise Racing kom tvåa och Beamer Racing trea. Alla tre körde BMW.

I Porsche GT3 Challenge tog serieledaren Mikael Bender pole, men i starten tog Johan Löfqvist hand om ledningen. Han vann båda racen före Bender. Magnus Dybeck och Wictor Lindblom turades om att bli trea och fyra. I Enduranceracet över en timma tog "Snickar-Matte" Karlsson ledningen, men han fick punktering och tappade två varv i depån. Patrik Skoog tog över ledningen och försökte bygga upp en lucka till Bender som låg tvåa. Han lyckades få till 14 sekunders ledning innan han lämnade över till Peter Granstrand, men han hade ingen lätt uppgift då Bender lämnade över till tvåfaldige svenske mästaren Jocke Mangs. Mangs tog sig lätt förbi och satt sedan bara och gled runt tills racet var över. Granstrand fick i stället börja titta i backspegeln, för Magnus Eriksson tog in meter efter meter, men det räckte inte riktigt ända fram.

I Volvo Original Cup fick serieledaren Richard Hansson problem med växellådan i kvalet. Teamet tvekade en stund om de skulle byta låda eller inte. Då det var knappt om tid chansade de på att köra. Richard fick sitta och hålla i växelspaken hela tiden så att inte växlarna skulle hoppa ur. Jimmy Eriksson tog han om ledningen i första racet. Det var första gången i år som Hansson inte var i ledning. De turades om i ledningen, men Hansson vann till sist. Christoffer Graff satte snabbaste tid och startade i pole i andra, men Hansson vann igen före Eriksson. Graff fick ett ordentligt motorras och han lade en rejäl dimridå över banan. Tim Svensson tog sin första pallplats i Volvo när han körde in som trea.

I Renault Junior Cup stod Simon Englund i pole före Albin Lundin, men i starten var August Krokström piggast samtidigt som Lundin inte fick till det. Krokström ledde från start till mål och han vann före Lundin och Henrik Skoog som tog sin första pallplats. Det blev samma trio även i andra racet.

I Formula Basic var det Tommy Östgaard som dominerade. Han vann båda racen, men framförallt i första racet hade han några svettiga dueller med Robert Svensson som var förbi ett par gånger. Svensson fick dock ge sig. Oskar Krüger kom trea. I andra racet fick Östgaard en lucka direkt medan Svensson i stället fick försvara sig mot Joakim Darbom och Ida Granegärd. De hade en härlig fight. Svensson såg ut att rida ut stormen, men på sista varvet började motorn misstända och på de sista metrarna före mål passerades han först av Granegärd och sedan av Darbom. Om man tittar på de bästa varvtiderna i racet var de fyra första förarna inom 37 tusendelar från varandra, så det är inte undra på att det är så jämnt i den klassen!

I Klass 1 vann Jonny Andersson dubbelt före Christian Tolstrup. I Klass 2 delade Reine Bergström och Malin Hellman Johansson på segrarna. I Klass 3 vann Per Gustavsson klass A, Espen Lövstad B och far och son Wärnbring i C. I Classic vann Reine Carlsson båda racen.

Nu väntar finalen som körs på Kinnekulle Ring den 17:e september.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Design by Bloms IT