SSK Karlskoga 2011
Gelleråsbanan 2011-06-03 - 2011-06-05

Resultatlistor


Formula Basic
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Norsk GT1 & GT2
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Norsk GT3 & GT4
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

NSHC
  Heat 1
  Heat 2

Porsche GT3 Cup Challenge
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Porsche GT3 Cup Endurance
  Kval
  Race

Renault Junior Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

SSK Klass 3
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Volvo Original Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 110

Racerapport

SSK-serien i ett varmt Karlskoga

SSK-serien körde årets andra deltävling på Gelleråsbanan i Karlskoga. Det var en stekande varm sommardag när kvalen och de första racen kördes. Förutom SSK´s ordinarie klasser var Norska GT-klassen på besök + att Karlskogas egen serie NSHC körde två heat. Drygt 30 norska GT-bilar körde i två heat, uppdelat i fyra klasser. De körde först ett sprintrace över 10 varv och sedan ett längre med depåstopp på 25 varv. Det är ett brett spektrum av bilar från små nätta bilar till stora mullrande V8:or. I GT1 vann Joakim Ottersen och Haavard Lien. I GT2 vann Björnar Aas båda racen. I GT3 tog Per Christian Wiencke en dubbelseger och i GT4 vann Lars Brandström och Steffen-André Feet.

SSK-klasserna 2, 3 och Classic kördes i samma heat. Den tuffaste fighten fick vi se i Klass 2. Malin Hellman Johansson var snabbast i kvalet före Peter Franzén och Reine Bergström. I starten av första racet var Bergström snabbast iväg, men Malin Hellman Johansson var hack i häl och hon jagade Bergstöm ända till mål. Det skiljde bara 1.6 sekunder. Andra racet såg likadant ut, Hellman Johansson pressade Bergström hårt och till sist gav det utdelning. Bergström linkade till mål med en trasig växellåda och Malin Hellman Johansson tog sin första seger någonsin!

Renaultjuniorerna hade som vanligt täta fighter på banan. Daniel Arlbring var tillbaka. Han hade lånat Richard Hanssons vinnarbil från ifjol. Han slog till med andra bästa tiden i kvalet efter Albin Lundin! I racet var det Lundin som vann för tredje gången i år före August Krokström och Tim Svensson, med Arlbring hack i häl. Andra racet bjöd på samma tätkvartett i topp. Efter ett par varv lyckades Krokström slita sig loss och bygga upp en ledning medan fighten fortsatte bakom honom. Efter lite närkontakter lyckades Lundin komma loss från de andra och han tog upp jakten på Krokström. Han tog in meter för meter och till sist var han i kapp och han tog sig även förbi och tog därmed sin fjärde seger i år. Krokström och Svensson kom tvåa och trea återigen.

I Volvo Original Cup tog Richard Hansson två säkra segrar. Formula Basic bjöd som vanligt på massvis med underhållning i form av många omkörningar. Tommy Östgaard och Henrik Furuseth tog var sin seger. I Porsche GT3 Challenge vann Johan Löfqvist och Mikael Bender var sin seger och i Enduranceracet över en timme vann Mats ”Bygg-Matte” Karlsson.

Karlskogas egen racingserie, NSHC, kör normalt 6-timmarsrace, men i samarrangemanget med SSK kördes ett tretimmarsrace och ett på 5.5 timmar. Roy Stubberud och hans Team 33 har varit en säker segermaskin under många år, men under helgens två race fick han se sig slagen i båda racen av Team 59. Det blev i alla fall två andra platser för Team 33. I klass 2 vann Team DMP och Proplate/Rtech. I Klass 3 vann Krokodil Racing och Rocamoja Racing Team. 24 bilar körde långloppen.

Nästa tävling för SSK körs på hemmabanan Kinnekulle Ring 9-10 juli.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Design by Bloms IT