Kval
  Race

Antal tävlande: 115

Racerapport

Kanonloppet var årets SM-final. Thomas Danielsson var redan klar mästare i F3. Trots att mästerskapet var avgjort bjöd förarna upp till en riktigt spännande dans. Tävlingen blev Joakim Lindströms stora genombrott. Han började köra året innan och efter ett års körning var han plötsligt med i toppen. Lindström startade från pole och tog även ledningen i racet. Klare mästaren Danielsson låg tvåa. Han hade ingen anledning att attackera om vinsten, men ville heller inte släppa upp någon bakifrån. Lindström utnyttjade denna situation perfekt och vann före Thomas Danielsson och Steven Andskär. I Grupp A var Mats Lindén redan klar mästare, varför han lånade ut sin Volvo 240 Turbo till Peggen Andersson. Peggen tackade för förtroendet genom att vinna finalen före Greger Petersson. I lilla Grupp A vann Anders Berggren före Anders Dahlgren och Agne Carlsson. Anders Lindberg vann Volvo Turbo Cup före Leif Hellström och Bengt Thenander. Peter Bohlin vann Formel 4 före Anders Krohn och Peter Svensson. Reine Andersson vann Formel Ford före Henrik Barkström och Kenny Bräck. Nettan Lindgren vann Lady Lancia Cup före Anki Englén och Anneli Vigh.

Karlskoga Motorklubbs fina era avslutades 1985. Efter ett löfte från kommunen om bidrag planerades en jättesatsning på banan, med byggnader, hotell osv. Allt arbete drogs igång, men löftet infriades aldrig och när kassan var tom sattes klubben (och då med banan) i konkurs. Konkursen inleddes 2 juli 1986. Advokaten Erik Saltin erbjöd Bengt Frisk att få köpa tillbaka banan för 400 000 kr, men Frisk tyckte att det var för mycket pengar och att han redan hade investerat tillräckligt i anläggningen redan. Han ville hellre satsa pengarna på sin nya hästgård i Hova. (Dock ångrade han sig senare, men då var det försent…)