BUG RUN Mantorp 2001

Mantorp Park 2001-06-09 - 2001-06-10

Resultatlistor


Beetle Cup
  Heat 1
  Heat 2

Antal tävlande: 4

Racerapport
Racerapporten är oftast skriven på Svenska. Använd Google Translate om du vill översätta den till ett annat språk.


Årets Bug Run-vinnare!
På Bug Run #18 gavs möjligheten för besökarna att tävla i 18 klasser. Här presenterar vi vinnarna:

People´s Choice: Henrik Danielsson, Vingåker
Henrik har nu vunnit People's Choice två år i rad. Sin svarta bubbla har han arbetat med i fem år. Tre år av de fem har ögonstenen tagit honom till Bug Run. Henrik själv har upplevt åtta av evenemangets 18 tillfällen.

Quick 16: Håkan Lundgren, Umeå
Håkan tog hem segern i Quick 16. Han körde snabbast bland de tävlande VW-bilarna. Håkan har besökt Bug Run med bil sex gånger. Under dagarna två umgås han med sina resekompisar, genom att tävla och festa.

Quick 16 (2:a plats): Robert Suominen, Åland
Robert har ett tydligt mål som Bug Run-besökare: tävla mot andra folkvagnar på strippen!

Bästa Motor och Bästa Golf Mk 2: Christian och Heidi Rygge, Larvik, Norge
Prisregn över paret Rygge från Norge! Bilen, av 1985 års modell, har nu totalt vunnit tre klasser på sju Bug Run. För tre år sedan vann den saffransgula Golfen klassen Vattenkylt. Christian och Heidi åker till Bug Run med kompisar för att ställa ut bilen och träffa VW-entusiaster.

Bästa GTI: Magnus Larsson, Laholm
Förra året vann bilen samma klass, men med en annan ägare. Magnus köpte bilen och har under året satt sin egen personliga prägel på den. Man frågar sig vad som rymmer sig under karossen? En levande och känslosam bilsjäl, kanske?

Retro: Conny Lind, Katrineholm
Conny vann med sin mormors gamla bil, som han har jobbat med i tio år. Det har också blivit just tio Bug Run för Connys del. Tidigare har han vunnit två andra klasser med bilen, nämligen Original och People´s choice. Conny besöker Bug Run för att träffa vänner och för sin passion: VWs!

Original: Mats Linderstål, Åkersberga
Mats tar sig till Bug Run för att "det är så jätteroligt!". De är ett gäng som åker och räknar till att Bug Run #18 är det sjunde i rad för deras del. Den vinnande bilen har inte förändrat utseende sedan 1994. 1996 vann Mats Original-klassen för första gången.

Custom: Ola Miltorp, Bjärred utanför Lund
Det ligger fem års arbete bakom den fina bilen. Ola lockas av allt som finns på Bug Run. Han har besökt evenemanget i nio år, men det här är den första tävlingen som han har vunnit.

Baja/buggy: Niclas Östman, Motala
Niklas köpte bilen via Gula tidningen 1991. Den var då militärgrön och bar på en del tillbehör från sin aktiva tid i den tyska armén. För sju år sedan besökte Niclas Bug Run för första gången. Därefter har han varje år varit en trogen besökare. Huvudsyftet är att träffa likasinnade och att titta på andras bilar.

VW-buss: Mattias Scholz, Karlstad
En mångfaldigt prisbelönad VW-buss. Bussen fick pris även förra året och 1997. Mattias har ägt och jobbat med bussen i två års tid. Han kör den varje dag till jobbet. Intresset för VWs växte fram för 16 år sedan. Sedan dess har ett tiotal VW-bilar formats av Mattias' händer.

Bäst bevarade Golf MK1 GTi 25 år: Agne Kindvall, Ronneby
Agne Kindvalls Gti är från 1983. Han är på Bug Run tillsammans med familjen för fjärde året i rad. Det stora intresset för bubblor får honom att varje år planera in Bug Run i sin kalender. Än så länge äger han ingen själv, men planerar ett närstående köp av en bubbla, en 60-talare.

Golf 3/4: Mattias Lindgren, Göteborg
Mattias Lindgren besöker Bug Run för att det är en VW-träff, kort och gott. Det har blivit en del VW-träffar för hans del. Årets Bug Run är hans tredje Bug Run-besök i ordningen. Bilen är förändrad lite här och var. Mattias har bytt front, bakspoiler, solar, takvinge…etc.

New Beetle: Markus Hulth, Göteborg
Han säger sig vara en VW-tok som besöker Bug Run för sjätte året. -- Bug Run är en höjdare. Man träffar många och byter idéer, säger Markus. Han åker alltid med GTI-klubben.

Bästa Innovation: Tobias Joelsson, Linköping
Den nu 22-årige Tobias var tio år när han besökte Bug Run för första gången. Kusinernas byggen inspirerade honom och han lockade med sig sin pappa och en kompis. Den första bubblan fick han av sin far som elvaåring varefter intresset växte för varje år som gick. Tobias bil är ett bygge inspirerat av Hot Rods från 40-50-talet. En bil som stack ut på årets Bug Run.

Cal Look: Magnus Persson, Göteborg
Magnus Persson är en trogen Bug Run-besökare. Han avnjöt sitt åttonde år bland likasinnade VW-entusiaster. Hans Cal Look är av 56 års modell. Magnus köpte den 1994, gav den sex års arbete och i år tog han hem ett pris (dock inte för första gången). Inte illa jobbat för en bil som skrotades samma år som Magnus föddes. 1999 premiärvisade han den på Bug Run, och vann då Cal Look-klassen.

Golf Mk 1: Tobias Lindberg, Huddinge
uppgifter kommer senare

Wasserkühler: Petter Lilled, Göteborg
Peter Lilled ägnar stor del av sin fritid åt bilar. Det blir många aktiviteter, bilträffar och verkstadstimmar. Han har mekat med den här bilen under ett och ett halvt år. Petter tycker att Volkswagen är ett kul bilmärke, för där finns många roliga klubbar och bilarna är lätta att bygga om och att trimma.

Bästa lack: Ingemar Becker, Saltsjö Boo
Billackeraren Ingemar Becker vann klassen Bästa Lack. Han har gjort Customspeciallackeringar i 30 år, så känslan för bilens yta sitter inarbetad i Ingemars händer. Han tycker det är tråkigt att inte så många lägger ner krut på lackeringen. Denne man tycker det går utmärkt att kombinera hobby med arbete. Han jobbar med bilar och har bilar som hobby.

Ghia: Per Rasmussen, Kastrup
uppgifter kommer senareToyo Beetle Cup 2001
Här presenteras Skandinaviens bästa Racingbubblor, efter deras tävlingsresultat på Bug Run.

Race 1, sprintrace 8 varv, 3 km-banan
1) Börje Hansson, Henån
2) Bengt Holmgren, Pålsboda
3) Mikael Hermansson, Kållekärr


Race 2, sprintrace 12 varv, 2 km-banan
1) Bengt Holmgren, Pålsboda
2) Mikael Hermansson, Kållekärr
3) Anders Fridh, VällingbyVW Rally Cup 2001
Se resultaten från asfaltsrallyt!

Rally, 3 SS på asfalt
1) Anders Mattsson, Stuguns MK
2) Bosse Sikström, SMK Sundsvall
3) Per Göthberg, Eskilstuna MK

Ställningen i VW rally Cup efter fem deltävlingar:
1) Per Göthberg, Eskilstuna MK
2) Anders Mattsson, Stuguns MK
3) Björn Blomqvist, Huddinge MKBugsprint 2001
Så här gick det för Skandinaviens snabbaste folkvagnar på Bug Run.

Final top eight, racefolkor, 1/8 mile
1) Leif Nyström, Skellefteå
2) Johan Dryselius, Varberg

Final Quick Sixteen, gatfolkor, 1/8 mile
1) Håkan Lundgren, Umeå
2) Robert Suominen, Godby, Åland, FinlandVW GTi Racing Special
De snabbaste och jämnaste tiderna för Bug Runs manöverprov.

Snabbaste tid
1) Torbjörn Andersson, Furulund
2) Rune Syvén, Linköping br> 3) Micke Öberg, Stockholm

Jämnaste tid
1) Joakim Axelsson, Mjölby
2) Charlie Båvensjö, Spånga br> 3-4) Björn Korsvold, Göteborg, Patrik Jonasson, Göteborg
Design by Bloms IT