Antal tävlande: 91

Racerapport

Dubbelt jubileum i Anderstorp

Den 16:e juni 1968 invigdes racingbanan i Anderstorp och den 8:e september samma år kördes Formel Ford för första gången i Sverige. Dessa båda 50-åringar förärades genom en jubileumstävling i Anderstorp den gångna helgen. För Formel Ford blev det på dagen exakt 50 år efter debuten!

Det blev ett trevligt jubileum med många fina bilar i depån. Förutom tävlingarna kördes det uppvisning med flera Formel 1-bilar på banan och även andra fina bilar. Magnus Ahlqvist visade upp en Lotus 72 samt en nybyggd sportvagn.
Som väntat var det flest deltagare i Formel Ford som fick delas upp i två heat. I det äldre heatet körde man med bilar från 1967-1980. Roland Svensson vann det första heatet med sin fina Merlyn före Henry Andersson i en Van Diemen och Roy Richvoldsen, också i en Van Diemen. I det andra racet vann Svensson igen, nu före Oskar Palm i en Titan och Andersson. I det tredje racet vann Anders Öberg i en Image före Richvoldsen och Andersson.

I heatet för de nyare Formel Fordarna vann Daniel Röjsel det första heatet före Viktor Ljungdahl och Andreas Boström, samtliga i Van Diemen. Det var extra kul att se Boström göra comeback i samma bil som han körde på nittiotalet när han tillhörde den svenska eliten i klassen. Det blev samma trio på pallen i andra racet och det var på god väg att bli samma resultat även i tredje racet, men där lyckades Andreas Martinsson peta ned Boström från tredjeplatsen med någon meters marginal!

I Formula Slicks dominerade, som väntat, Torgny Johansson i sin fina March F2. Han vann första racet före Karl Neumayer i en Dallara F3 och Sonny Johansson Reynard F3. I det andra racet vann Torgny Johansson före Lars Clasen i en Reynard SF87 (Formel Ford 2000) och Tomas Otterberg Reynard F3. I det tredje racet kom inte Torgny till start och det var därför en öppen historia om vem som skulle ta segern. Det blev Tomas Andersson i en Formel Opel Lotus före Otterberg och Clasen!

Formel Vee hade tyvärr ett magert startfält där Lars-Gunnar ”Vegas” Johansson vann det första racet i en FinnVau före Johan Lund i en Beach Car och Suzanne Qvist i en Karolin. Lund vann det andra racet före ”Vegas” och Pär Hydén. Det tredje racet vanns av ”Vegas” före Lund och Hydén.

Legends hade sin säsongsfinal denna helg och i sista finalen vann Rasmus Ericsson före Daniel Lennartsson och Tommi Nyvall. Det kördes även race med klassiska motorcyklar.