SSK Kinnekulle 2014
Kinnekulle Ring 2014-08-22 - 2014-08-23

Resultatlistor


Legends Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Renault Junior Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

SSK Klass 3
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

VolvoCupen
  Kval
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 52

Racerapport

Succé för Legends på Kinnekulle Ring

Stockholms Sportvagnsklubb körde årets näst sista deltävling i SSK-Serien på Kinnekulle Ring i helgen. Som gästklass denna gång fick vi se den nya flugan Legends. 17 bilar kom till start. Bilarna är små röramsbyggen med platskaross och motorcykelmotor. De ser ut som 30-tals Fordar. Med en så lätt bil och en rapp MC-motor blir prestandan riktigt bra. För de flesta förarna var det första gången de körde på Kinnekulle Ring. Förarna var lyriska över banan och publiken gladdes åt deras friska körning. Emil Persson var snabbast i kvalet och han vann båda racen. Emil har en hel del racingerfarenhet sedan tidigare då han började med gokart och på senare år har han kört Ferrari och Porsche i Swedish GT. Peter Andersson kom tvåa i båda racen. Toni Ahlqvist kom trea i första och Marcus Edin kom trea i andra.

I VolvoCupen var Jimmy Andreasson snabbast på kvalet före Daniel Malmborg och August Krokström. När de skulle köra Shootouten började det regna, varför den ströks och förarna fick starta efter kvalordningen i stället. Jimmy Andreasson ledde från start till mål. Krokström utmanade Malmborg, vilket slutade med att Malmborg fick ta vägen om sandfållan. Erik Halvorsson blev tvåa före Krokström. I andra racet vänder man på topp åtta och Magnus Hasselström startade därför i pole före Malmborg. Malmborg tog sig snabbt förbi Hasselström och började bygga upp en ordentlig lucka till övriga fältet. Tyvärr kraschade Amanda Nilsson när det var fyra varv kvar. Säkerhetsbilen kom ut och de fick köra de sista fyra varven till mål bakom honom. Detta innebar att Malmborg vann före Andreasson och Hasselström.

I Klass tre var det David som slog Goliat! Peter Franzén stod för en mycket fin insats då han vann båda racen, trots att han kör i 3B. John Erik Öberg, med sin monster M1:a, kör i den största klassen, 3C, men han fick nöja sig med andraplatsen totalt. Reine Carlsson kör i 3B och han körde in som trea. Franzén upprepade sin bedrift och vann även det andra racet, nu före Carlsson och Ingvar Nilsson, som var bäst i Klass 2. (Nilsson vann även första racet). Hasse Grönlund och Staffan Olárs tog var sin seger i SSK Clasic Racing. Johan Persson vann båda racen i Klass 1 och Gert Severinsson vann båda i SSK Classic Standard och slutligen vann Heidi Ryrlén båda racen i Renault Junior Cup.

Alla SSK-racen kördes under lördagen. På söndagen körde ERCup. Normalt sett kör de ett endurancerace på sex timmar, men den här gången kördes två tretimmarsrace i stället. 2 Fast 4 You startade från pole, men det var Tornado Racing som vann första före Skararp Motorsport och Allt i Däck Motorsport. I andra racet vann Hegnet Motorsport före 2 Fast 4 You och Allt i Däck Motorsport.

För SSK återstår endast finalen som körs på Mantorp Park den första helgen i oktober.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Design by Bloms IT