SSK Västkustloppet Falkenberg 1976 + SM
Falkenberg 1976-07-10 - 1976-07-11

Resultatlistor


Formel 3
  Startlista
  Kval
  Race

Lady Mini Cup
  Startlista
  Kvalheat
  Race

Puss & Kram Super Star Jeans Cup
  Startlista
  Kval
  Kvalheat
  Race

Renault 5 TS Cup
  Startlista
  Kvalheat
  Race

Special Racing SM
  Startlista
  Race

Standard A Goodrich Cup
  Startlista
  Kvalheat
  Race

VolvoCupen
  Startlista
  Kvalheat
  RaceAntal tävlande: 173

Racerapport

1976 började Super Star bli fullvuxet i antal fordon och den sommaren var det debut för klassen på Västkustloppet som det här året fått nytt ansikte och hette West Coast Festival. Förutom SM och Super Star hade Falkenbergs MK satsat på runt-om-arrangemang med musik och dans.

13 000 kom för att höra de mullrande motorerna, se hur förarna skrynklade amerikanskt plåt, och för att slutligen höra hur förarna skällde på varandra under prisutdelningen och i depån efter loppet!

Publiken i Falkenberg fick se precis allt som ryktesvägen hade föregått Super Star! Inte mindre än 23 jänkare rullade ut för en kvaltävling, som skulle leda till startuppställningen i finalen.

Leif "Mr Seabeach" Sjöstrand, Växjö, sprängde sin motor redan under tidsträningen och kunde inte få fram någon ersättningsmotor till kval och final.

I övrigt hände, ungefär, följande redan kvaltävlingen:

Ulf ”Rökarn” Larsson, Lidingö, åkte i sin breda stil en bit ner i fältet och drog upp ett moln av damm och däcksrök efter sig. Bakom kom Knut R Johansen, Skärholmen, och såg inget, utan körde rakt in i Larssons bil, Båda tävlingsbilarna for av banan, och Johansens totalskrotades mot en stenbarriär. Knut R Johansen fördes medvetslös till sjukhus, där han dock kvicknade till senare. Ulf ”Rökarn” Larsson körde upp på banan oförsiktigt och rammade en annan bil. Förseelsen rapporterades och tävlingsledaren gav Larsson svartflagg, uteslutning från loppet. Larsson, som fått namnet "Rökarn" för sin speciella körning, accepterade inte straffet utan började skälla på tävlingsledaren, Erland Andersson. Den annars så lugne Erland var arg och svarade Larsson. Hans uppträdande ledde till att tävlingsdomaren ingrep och uteslöt Larsson från finalen.

Design by Bloms IT