Heat 2

Antal tävlande: 17

Racerapport

BMW Cup på Gelleråsen!

På ett kallt och höstruskigt Gelleråsen den 22:e september avgjordes deltävling 9 och 10 i BMW Cup. Morgonens tidsträning samt dagens första deltävling kördes på blött underlag.
Någon som kunde dra nytta av regnet var Johan Armskogh, som kunde vinna Specialklassen i överlägsen stil före Peter Wallström och Marcus Stålheim
Ännu mer överlägsen var Johan Samson i Modifierad, som tog en promenadseger före Patrik Skoog och Mikael Lundvall.
I Standardklassen var det lite tätare mellan Joakim Ahlberg på 1a plats och Per-Ola Mattsson, som var 1 sekund efter på 2a platsen. Martin Skoog blev 3a

Eftermiddagens tävling kunde avgöras på en näst intill torr bana, i lätt duggregn vilket skapade lite speciella förhållanden. Den här gången var Håkan Johansson först över mållinjen, Marcus Stålheim blev 2a och Johan Armskogh fick nöja sig med 3e platsen efter 30 sekunders tidstillägg för omkörning på gulflagg.

I klass Modifierad kunde den här gången Mikael Lundvall klättra överst på prispallen efter en batalj med Patrik Skoog på 2a platsen och Johan Samson, som tyvärr blev stående bredvid banan och fick lämna över 3e platsen till Michael Bäck.

I Standardklassen tog Martin Skoog hand om 1a platsen trots att han körde av ett stag i framvagnen redan tidigt i racet. Joakim Ahlberg fick nöja sig med 2a plats och Mathias Cardevik bärgade säsongens femte 3e plats.

Inför finalen på Mantorp Park den 6e oktober är det främst Modifierad som ser ut att bli en nagelbitare. Endast 5 poäng skiljer mellan 1a och 3e plats där Mikael Lundvall för närvarande har övertaget.

Text: Mathias Cardevik