Antal tävlande: 68

Racerapport

Premiären avklarad för 41:a säsongen med SSK-serien

Kinnekulle

Stockholms Sportvagnsklubb har arrangerat den populära SSK-serien sedan 1971 och under helgen inleddes den 41:a säsongen. Närmare hundratalet bilar var på plats och vi fick se spännande race. En förare gjorde en bravad som bör uppmärksammas lite extra. Gabriel Blomberg körde i inbjudningsklassen Ginetta G20 Cup. Han mådde dåligt innan start och hade känningar av magsjuka. Han spydde under det första varvet, men lyckades ändå ta andraplatsen och jagade ledande Alex Mörner så hårt att de till sist krokade ihop och snurrade, men båda kom igång igen. Blomberg lyckades ta sig i mål på en imponerande tredjeplats och han satte dessutom heatets snabbaste tid! Det var ingen vacker syn när han klev ur sin bil. Det är tur att Ginetta är öppna bilar, det lindrade luktupplevelsen för honom. När han krokade ihop blev kuggstången till styrningen skadad så han hade inte full styrförmåga heller.

Han fick lite välbehövlig vila tills nästa dag. Han var trött och han hade inte kunna äta. Från pole vann han sitt första lopp någonsin i en racerbil och lyckan var fullkomlig. Vilken kämparinsats!

Det var många som firade sina första segrar i helgen. I det första heatet för Ginetta vann Jeff Steinmetz sin första seger någonsin i bil. Han började med Formel Ford 2003 och gick sedan vidare till BMW Cup och SSK Klass 1. De senaste åren har han kört Ginetta och nu kom alltså första segern.

I Renault Junior Cup fick vi se en ny stjärna födas. Simon Englund debuterade i fjol, men i helgen kom de första segrarna. Han vann båda racen före Henric Skoog och Lina Björklund.

Volvo Original Cup är den största SSK-klassen i år. Axel Hellsten tog pole före Jimmy Eriksson, men Eriksson tog över ledningen redan på första varvet. Han jagades hårt av Hellsten, men han kom aldrig förbi. Eriksson vann med mindre än sekunden. I det andra racet tog Hellsten starten, men han blev passerad på var sin sida av Eriksson och Tim Svensson. Eriksson tog ledningen, men passerades snart av Svensson. Eriksson försökte stressa Svensson, men det lyckades inte. Svensson tog sin första seger någonsin i en Volvo.

I Superkart vann regerande mästaren Henrik Vejen dubbelt. I SSK Klass 1 gjorde Ove Ring comeback och tog en dubbelseger. I Klass 2 var Reine Bergström som vanligt omutlig. Han körde jämnt med många av klass 3-bilarna. I den stora klassen (C) i Klass 3 var det snudd på utklassning av far och son Wärnbring som lätt vann var sitt heat. I B-klassen fick vi se en intressant satsning av ett norskt team som körde med tre st Ginetta G50. Aleksander Schjerpen vann båda racen. A-klassen vanns av Per Gustavsson i båda racen.

Nu blir det en månads väntan innan nästa deltävling i SSK-serien. Även den körs på Kinnekulle Ring. Då kommer Sportvagnsserien på besök för sin första deltävling för året.