Race

Antal tävlande: 21

Racerapport

NC Racing vann årets premiär av MSLS

Igår, den 13 april, kördes deltävling 1 på ett blåsigt Mantorp. 21 bilar kom till start, varav 7 från MSLS. Under kvalet och början av racet kom det regn, vilket ställde till det för en del team. Sedan torkade banan upp.

Redan i första kurvan på första varvet blev det dramatiskt, då 33 Axehult och 76 Chikan Racing kolliderade. Axehult fick fronten intryckt, men kunde fortsätta och fullfölja efter en del jobb i depån. Chikan Racing fick vänster framhjulsupphängning förstörd. De mekade sedan hela dagen med förhoppning om att kunna komma ut på banan. Förgäves.
I början av loppet ledde 44 DK Racing, men de fick bryta med knackande motor. Även 24 TKS fick bryta sedan de tappat turbotrycket. Fram till dess kämpade de om tätplatsen med Nyströms och Blommenhof.

25 NC Racing vann. De körde 3 varv mer än tvåan 46 Blommenhof, vars bil vid ett tillfälle råkade ut för att frontsplittern skrapade i asfalten. Dessa två team kom även etta och två totalt om man slår ihop resultaten för MSLS och NSHC. Trea kom 33 Axehult med avskalad och intryckt front.
Fyra blev debuterande teamet 76 Cartech Racing. Eftersom de var enda team i klass 2 vann de förstås den klassen. Lugn körning tog dem i mål.
Nämnas kan också att ett tidigare MSLS-team, LBR från Motala, segrade i BMW 325 Cup, som ingår i NSHC.

Team, som behöver reparera plåt eller motor, har nu 5 veckor på sig till nästa race.