Nordic Endurance 1 & Race4fun 2024 Mantorp
Mantorp Park 2024-04-06 - 2024-04-07

Resultatlistor


Race4fun
  RaceAntal tävlande: 53

Racerapport

NE1-premiären inställd pågrund av snö ???

Lördagens premiärtävling i Nordic Endurance 1, RM-serien i långloppsracing, på Mantorp Park är inställd pågrund av den stora mängd snö som fallit över södra och mellersta Sverige. Prognosen fram till helgen visar fortsatt kalla temperaturer och eventuellt mer snö, vilket gör att att säkerheten för de tävlande inte kan garanteras. Därmed ställs också fredagens testdag på samma bana in.

Race4Fun AB, promotor för NE1, för dialog med Mantorp Park för att hitta ett datum för ersättningstävling. Alternativt ett datum på en annan bana. Skulle inte en ersättningstävling vara möjlig att få till kommer fyra av fem deltävlingar räknas i årets RM.

Premiären för Race4Fun under söndagen kommer fortsatt genomföras som planerat, då väderläget ser betydligt bättre ut.

Spännande långloppspremiär avgjordes på Mantorp Park

Söndagen den 7 april körde Race4Fun, Sveriges största långloppsserie, den första av fem deltävlingar för säsongen. När ett helt fullt startfält om 55 bilar gjorde upp på östgötska Mantorp Park under 8 timmars racing.

Tävlingsveckan fick en oväntad start, när stora mängder snö föll över södra Sverige. Det ledde till att arrangören Race4Fun AB fick ställa in fredagens träning och lördagens premiärrace i RM-serien Nordic Endurance 1. Men till söndagens Race4Fun-premiär var snön borta på Mantorp Park.

I Klass 2 8H Cup, för enklare racingbilar som är 10 år eller äldre, var det närmare 25 bilar som kom till start. Här var det mästarna från fjolåret, NH Motorsport från Danmark, som redan på det femte varvet tog ledningen i sin BMW. De regerande mästarna körde ett felfritt race, och vann årspremiären med sex varvs marginal före TJM Racing, VW Golf, från Trollhättan. ST-Auto/Veidec Racing från Hörby blev trea i sin VW Polo.

– Det gick bra. Det var en bra start på säsongen, säger Nicolai Hansen från NH Motorsport.

I Klass 1 Svenska Skrotbilsklassikern, för standardbilar som är 20 år eller äldre, var det 30 bilar som gjorde upp i premiären. Inledningsvis var det Team Italy i sin Alfa Romeo som tog ledningen. Men snart övertogs ledningen av GokartCity.se från Malmö, som kunde köra hem sin andra raka seger efter att ha vunnit finalen i fjol. NH Motorsport blev tvåa i sin Klass 1-bil, medan Danska Peanut Racing tog tredjeplatsen.

– Helt fantastiskt. Det börjar bli en vana att vinna nu. Allt bara flöt på från start till slut. Det var svåra förhållanden idag, och vi gjorde inga misstag, summerar GokartCity.se.

Race4Fun fortsätter säsongen den 2 juni, när deltävling två avgörs på Scandinavian Raceway i småländska Anderstorp. Då gästas Race4Fun av danska Citroen C1 Cup.

Design by Bloms IT