SSK Falkenberg 2024
Falkenberg 2024-06-15 - 2024-06-16

Resultatlistor


Aquila Formula 1000
  Kval
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3

FMK 180 Open
  Kval
  Race

Racervagnar
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Renault Junior Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Roadsport AB & Verktygsboden Modsport III
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Roadsport C
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

SSK Klass 3
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

VolvoCupen
  Kval
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 96

Racerapport

Rapport från SSK 2 i Falkenberg

Årets andra deltävling i SSK-serien avgjordes på Falkenbergs Motorbanan den 15-16 juni tillsammans med MSCC, Aquila Formula 1000 och FMK 180 Open. Här nedan kan ni läsa en kort sammanfattning om resultaten i SSK-klasserna.

Valvoline Trophy

Det blev ett rejält manfall i Valvoline Trophy på Falkenbergs Motorbanan. Endast Ingvar Nilsson, Hällefors MK fullföljde helgen i sin BMW och vann därmed båda loppen. Han körde tillsammans med SSK Klass 3 och hade stundtals en bra kamp med dessa förare. Ingvar tog nu över förstaplatsen i tabellen inför nästa deltävling som även den avgörs i Falkenberg under klassiska Västkustloppet den 12-14 juli.

SSK Klass 3A

Christopher Winroth, Falkenbergs MK och Ingemar Linuzon, Borås MK gjorde upp i SSK Klass 3A. Linuzon var den snabbaste i helgens första lopp och vann i sin Audi S2, där han även hade en bra kamp med Sten Jarl i SSK Klass 3C.

I helgens andra lopp började det regna efter halva distansen, vilket gjorde att tävlingsledningen rödflaggade och dom tävlande fick gå i depå och byta till regndäck. När loppet återupptogs kunde Winroth ta över ledningen i sin Ginetta G40 och vinna då Linuzon aldrig kom ut till start igen. Winroth toppar tabellen.

SSK Klass 3B

Mats Blomqvist, SVKG gjorde sin första tävling för året i sin Nissan 200. Mats var ensam i SSK Klass 3B och vann dubbelt.

SSK Klass 3C

Flera förare saknades även i snabbaste standardvagnsklassen SSK Klass 3C. Sten Jarl, SSK kämpade ensam i sin Porsche 997 Cup och vann dubbelt, därmed tog han över förstaplatsen i tabellen. Sten luftade även sin nyinköpta BMW M3 GTR i klassen Modsport. Vädret var då sämsta tänkbara och farten blev kraftigt nedsatt för att inte få vattenplaning, men han tog sig i mål och vann även den klassen.

VolvoCupen

18 förare kom till start i VolvoCupen som bjöd på dramatik från första till sista plats. I toppskiktet var det återigen Philip Björk, Falkenbergs MK och Jonas Börjesson, Uddevalla BMK som gjorde upp. I det första loppet tog Philip ledningen i sin 850 med Jonas tätt efter i sin S70. Philip försökte flera gånger skaka av sig Jonas, men det lyckades ej då han hela tiden låg och stressade bakom. När kampen var som intensivast kom Jonas upp sida vid sida ner mot ginstkurvan, här körde båda ihop lite lätt skärm mot skärm, vilket öppnade upp för omkörning, Jonas tog chansen och körde om Philip ner mot chikanen och tog över ledningen. Jonas höll undan hela vägen till mål och vann det första loppet med 1,2 sekunder ned till Philip som slutade på andraplats. Hannes Strandberg, Hyllinge MS som gjorde smygpremiär i Falkenberg förra året, körde imponerande i sin S40 och korsade mållinjen som trea med flera rutinerade förare bakom sig.

Philip Björk vann helgens andra lopp där han gav allt för att inte öppna upp till konkurrenterna bakom och korsade mållinjen med en distans på 2,7 sekunder ned till övriga fältet. Jonas Börjesson körde i mål på en andraplats, Hannes Strandberg körde återigen i mål på en tredjeplats och dessa förare fick med sig viktiga poäng i den jämna tabellen som fortfarande toppas av Philip Björk.

Flera nya förare visade bra fart och kan bli tuffa utmanare i VolvoCupen framöver!

Renault Junior Cup

Topp fem i ungdomsklassen Renault Junior Cup bjöd på nervkittlande kamper runt Falkenbergs Motorbanan i helgens båda lopp. I det första var det Lucas Hillström, SMK Västerås, Tim Folkinger, Linköpings MS, Albin Gustafsson, SMK Västerås, Gustav Nord, Linköpings MS och Elias Vestling, SMK Västerås som gjorde upp om pallplatserna. Ungdomarna som är mellan 13 och 18 år körde imponerande och det var inte många millimeter mellan backspeglarna. Det skiftades positioner flertalet gånger i toppen och vi kan uppmana er att se loppen i repris på SSK-seriens YouTube-kanal. Lucas Hillström var den som stod emot pressen bäst i det första loppet och korsade därmed mållinjen som segrare, Tim Folkinger slutade tvåa och Albin Gustafsson trea.

Det andra loppet blev precis lika spännande där kampen ibland blev ännu mer intensiv om segern. Men denna gång var det Albin Gustafsson som var snabbast och vann. Tim Folkinger slutade återigen på andraplatsen och Elias Vestling slutade denna gång på tredjeplatsen. Lucas Hillström toppar fortfarande tabellen i denna jämna klass.

Thomas Nilsson - SSK

Suenson och Olson briljerade när Aquila Formula 1000 gästade Falkenberg

Den tredje tävlingshelgen av Aquila Formula 1000 avgjordes den gångna helgen i Falkenberg, när Nordens främsta instegsserie i formelbilsracing gästade SSK-serien.

Den regerande Seniormästaren Kevin Suenson från Danmark kom tillbaka efter en tuffare tävling på Gelleråsen. Suenson kvalade i Pole Position och följde upp det med två segar och en andraplats under helgen i Falkenberg. Kevin gjorde därmed ett litet ryck i mästerskapet, och leder nu med 69 poäng över Andreas Skatteboe.

– Vilken helg! Kul racing, bra poäng och jag lyckades med att ta pole och vinna två av tre race. Kommer man ur en helg i Falkenberg i Aquila Formula 1000 så här, då har man gjort ett bra jobb. Jag vill tacka mekanikerna, alla som kom och kollade och alla som följde oss i livesändningarna, säger Kevin Suenson.

I Juniormästerskapet var det återigen Richard Olson som blev bästa poängplockare. Olson fick under helgen stå på alla tre platser på podiet med en seger, en andraplats och en tredjeplats. Richard befäste sin ledning i Juniormästerskapet.

Strax bakom Richard Olson slutade Alex Gustafsson, som hade sin hittills bästa helg i Aquila. Den tidigare crosskart och NXT Gen Cup-föraren gjorde Suenson och Olsson sällskap på pallen i samtliga tre race i Falkenberg. Gustafsson var näst snabbast i kvalet, tog två tredjeplatser och en andraplats - där han även var bästa junior. Med den resultatraden är Alex nu tvåa i mästerskapet, 50 poäng bakom Richard Olson.

– Vi hade en fantastisk helg! Målet när vi gick in i helgen var att plocka poäng. och minska avståndet till framförvarande i mästerskapet. Att lämna Falkenberg med trippla pallplatser och som nummer två i Juniormästerskapet känns superbra, säger Alex Gustafsson.

– Det har varit väldigt tighta och roliga race hela helgen, så det har aldrig varit en lätt match. Race tre var vi nära att knipa segern från Kevin, men fick nöja mig med en andraplats bara 0.034 bakom honom. Nu laddar vi om för Ljungbyhed som jag tror kommer bli en bra helg. Tack till teamet för hjälpen under helgen och alla inblandade för en bra helg, fortsätter Alex Gustafsson.

Viktor Karlsson och Kevin Rydell hade även dom en stabil helg på Falkenberg, och bärgade många viktiga poäng i det tighta Juniormästerskapet. Oscar Mellstig och Alexia Danielsson hänger med i kampen om tredjeplatsen i mästerskapet, med just Karlsson och Rydell.

Rookien Louise Larsson, som precis som Alex Gustafsson kommer från NXT Gen Cup, tog två topp 10-placeringar i Falkenberg.

– Jag hade en okej helg i Falkenberg. Vi kämpade med regn och tekniska problem, men trots utmaningarna lyckades jag köra upp mig från P14 till P9 i race två och sluta P9 i race tre, trots motorproblem. Nästa race blir med ny motor. Jag är nöjd med helgen och vet att farten finns där, säger Louise Larsson.

Sebastian Bourghardt

Design by Bloms IT