Vårracet Mantorp Park 2024
Mantorp Park 2024-05-04 - 2024-05-05

Resultatlistor


Aquila Formula 1000
  Kval
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3

Radical Cup Scandinavia
  Kval
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3

Valeryds Legends Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3
  Heat 4Antal tävlande: 93

Racerapport

Suenson och Karlsson imponerade i Aquila Formula 1000-premiär

När Aquila Formula 1000, Nordens främsta instegsserie i formelbilsracing, hade premiär på Mantorp Park den 4-5 maj bjöds det på spännande race och starka insatser.

Danske Kevin Suenson tog hem titeln i Seniormästerskapet under fjolåret. Det var också Kevin som öppnade året bäst genom att vinna samtliga tre race totalt under premiärhelgen. Suenson utmanades hårt av Andreas Skatteboe, som i alla racen var tvåa bakom dansken – alltid inom en sekund efter i mål.

– Jag tycker det var en helt fantastisk start på denna säsong. Jag har två nya ungdomar att coacha i Embla Larsson och Matthéo Bordes, och även Oscar Mellstig som jag fortsätter coacha i år. Alla blev bättrade sin under helgen, och det gjorde även jag. En riktigt bra start med 3x 30 poäng i mästerskapet. Nu siktar vi på en bra säsong med mycket fighter och många ungdomar som försöker ta guldet från gamla räven, säger Kevin Suenson.

I Juniormästerskapet, i år med RM-status, var det Richard Olsson som började helgen bäst genom att kvala i pole position före nykomlingen Alex Gustafsson. I racen var det dock Viktor Karlsson som klev fram och tog tre raka segrar i klassen, dessutom tre totala tredjeplatser bakom Suenson och Skatteboe.

– Jag kände redan i första racet, där jag var med och slogs om segern, att det kommer bli en riktigt tuff säsong. Men jag trivdes riktigt bra i bilen och kunde köra hem segrarna, säger Viktor Karlsson.

Richard Olsson tog två andraplatser bakom Viktor Karlsson, och ligger tvåa i mästerskapet. Tre poäng bakom Karlsson. Richard toppar även Rookiemästerskapet efter premiärhelgen.
– En väldigt speciell helg med hela 19 startande på griden, med galet mycket juniorer och rookies.Förutom de som redan nämnts finns det massor att lyfta fram. Kevin Rydell har gått som en nyfödd raket hela helgen och ligger 3:a i Rookieligan, Oscar Mellstig och Kalle Svensson går från klarhet till klarhet. Nykomlingen Pete Norbäck levererade superstabilt, säger Michael Karpers, promotor för Aquila Formula 1000.

– Louise Larsson hade en sammanstötning i heat 2 och nollade tyvärr i heat tre, vilket ställde till hennes helg. Christian Lovén och Fredrik Lindholm hade problem med bilarna, men börjar absolut hitta farten igen.

– Sedan hade vi ett antal nykomlingar, som för första gången satt i en formelbil: Där var William Isaksson snabbast, följd av franske Matthéo Bordes, Embla Larsson och Leonel Skaar. Leonel och Embla hade tyvärr en hel del mekaniska problem under helgen, vilket tyvärr hindrade deras framfart, men farten finns där, avslutar Karpers.

Sebastian Bourghardt

Design by Bloms IT