Riga Grand Finals Bikernieki 2023
Bikernieki 2023-09-22 - 2023-09-24

Resultatlistor


Legends Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3Antal tävlande: 20

Racerapport

Då var detta äventyr över!

Tre dagar med test, kval och race på Bikernieki för att utse ”King of the North”.

Träningarna och kvalet kördes på torrt. Kvalet blev lidande av att sessionen avbröts efter en rödflagg så resultatet vart en elfte tid för mig…

På lördagen var det tre race på schemat, regnet kom precis som väderrapporten lovat. I första racet upptäcker jag att kopplingen inte frikopplar helt och jag rullar utanför startrutan och blir tilldelad 20 sekunder straff för tjuvstart, men med bra fart i grejerna så fixar jag snabbaste varv och Pole position för race nummer två!

Förutom stora mängder vatten på banan blev race två en dans på rosor, hade tillräckligt hög fart för att hålla undan några attacker bakifrån och gick i mål som etta med en bekväm lucka!

Race tre startade jag från andra plats, men fick en dålig start och kom iväg som trea. Förarna framför höll ett högt tempo, så det var svårt att hitta en öppning att ta sig förbi. På sista varvet har bilarna bakom stängt luckan bakåt med hjälp av en gulflagg och dom båda sätter in stöten i sista kurvan, jag får en bättre utgång men faller kort med .003 sekunder och korsar linjen som fyra. En knapp timme efter racet får vi dock veta att ettan och tvåan fått bestraffning för att inte ha saktat ner för gulflagg och flyttar upp mig till andraplats i tredje racet!

I slutändan så blev det en fjärdeplats i totalen och en andraplats i PRO.

En otroligt rolig helg med bra och tufft motstånd från Finland och Lettland och det svenska gänget som hängde med.

Erik Blixt

Design by Bloms IT