B-Zero Racing Kinnekulle 2023
Kinnekulle Ring 2023-10-08 - 2023-10-08

Resultatlistor


B-Zero Racing
  Kval
  RaceAntal tävlande: 12

Racerapport

Spännande final för B-Zero Racing på Kinnekulle Ring

B-Zero Racing körde årets final på Kinnekulle Ring tillsammans med SSK-Seriens Mekracehelg. Det var ett strålande höstväder, om än lite blåsigt och kallt. 12 bilar stod på startlinjen för att köra det avslutande sextimmarsracet. Tio av dem passade på att få några extra körpass under lördagens träningar. I kvalet var det Roger Iversen och Joakim Skalstad som satte den snabbaste tiden. Damien Kristoff Stankiewicz tillsammans med Thomas Eek Murstad var näst snabbast och RPC´s juniorteam med Birk August Larsen och Marcus Kaldahl Kirknes var trea.

Iversen anförde fältet när de rullade fram till startlinjen, men det var Kristoff som segade sig förbi och tog ledningen på det första varvet. Mathias Sandell var på väg upp genom fältet när han fick en knuff och gick in i räcket under bron så att det small om det! Bakaxeln var krökt och teamet tänkte att det bara var att packa och åka hem efter bara tre varv, men så fick de låna en porto-power och kunde rikta bakaxeln hjälpligt så att bilen i alla fall gick att köra, om än med mycket överstyrning.

Det blev istället Johnny och Jan Ivar Engelstad med Odd Roar Lien som blev första bilen att bryta efter en och en halv timme med rasat hjullager. Efter två timmars körning hade Jon Renström med Dan René Larsen och Filip Gustafsson övertagit ledningen och de låg med i täten ända tills de fick problem med ett depåstopp. Efter hjulbyte kom de in igen och fick efterdra hjulen, som höll på att trilla av. Några varv senare gick alla bultarna tvärt av på vänster framhjul och det var slutkört.

Dag Mehammer, Thomas Berg och Erik Mölstad övertog ledningen. Som alltid steg spänningen när det närmade sig slutet. Alla var tvingade att göra fyra obligatoriska depåstopp och detta gjorde som vanligt att man inte riktigt visste mot slutet vilka som hade depåstopp kvar att göra eller inte? Det blev lite omkastningar i resultatlistan och även ett par punkteringar som ställde till det. Larsen och Kirknes tvingades kasta in handduken när det endast återstod tre minuter av tävlingen sedan bensinen tagit slut.

Iversen och Skalstad höll ut och vann med två varv före Mehammer, Berg och Mölstad. Martin Vittorio Memo, Sigbjörn Mählum och André Strandene tog tredjeplatsen.

Roger Iversen vann den totala cupen för B-Zero Racing före Joakim Skalstad och Damian Kristoff Stankiewicz. Skalstad vann Sprintcupen före Iversen och Kristoff. Iversen vann Endurancecupen före Skalstad och Kjetil Kristiansen. Totalt deltog 53 förare i årets serie.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Design by Bloms IT