Nordic Endurance 1 RM-Final 2023 Mantorp

Race

Antal tävlande: 19

Racerapport

Riksmästarna i långloppsracing korade på Mantorp Park

Under den gångna helgen kördes finalen i årets riksmästerskap i långloppsracing, Nordic Endurance 1, på Mantorp Park. I en extremt jämn final kunde årets RM-medaljörer köras.

Fyra 3 Racing från Värnamo har haft ledningen i RM sedan premiären på Ring Knutstorp i våras. I sin BMW tog dom kommandot i Klass B redan från start och byggde upp en lucka mot Flying Fellows i sin Volvo 240 som slutade tvåa. Fyra 3 Racing vann klassen för att sluta mästerskapet på 41 poäng.

Länge såg det ut som att RM-guldet skulle gå till LMRacing i Klass C. Med sin Golf TCR hade LMRacing ledningen i klassen, och skulle då gå om Fyra 3 Racing med en poäng. Ett sent depåstopp gjorde att LMRacing kom ut bakom DK Racing och fick jaga deras Opel Manta in i mål. LMRacing tog målflagg 26 sekunder bakom DK Racing, och slutar mästerskapet på 39 poäng.

Fyra 3 Racing blir riksmästare i långloppsracing 2023, före LMRacing och DK Racing på bronsplats.

Bästa Klass A-bil i årets mästerskap blir Pico Racing från Falkenberg på en sjundeplats i totala RM. Finalsegrare i Klass A blev Team Gapet.

– Avslutningen på årets RM blev en riktig nagelbitare, som avgjordes på slutet. Vi säger stort grattis till Fyra 3 Racing till RM-guldet, och till LMRacing och DK Racing till sina medaljer. Nu börjar arbetet för att få till en ännu bättre serie till 2024, säger Emil Svensson, promotor för Nordic Endurance 1.

RM-medaljerna delas ut på Svenska Bilsportförbundets Bilsportgala den 20 januari i Jönköping.

Kalendern för NE1-säsongen 2024 presenteras traditionsenligt den 12/12 klockan 12:12.