Nordic Endurance 1 RM 2023 Anderstorp
Scandinavian Raceway 2023-08-05 - 2023-08-05

Resultatlistor


Nordic Endurance
  Kval
  RaceAntal tävlande: 17

Racerapport

Intensiv långloppshelg avgjordes på Scandinavian Raceway

Den gångna helgen kördes både riksmästerskapet i långloppsracing, Nordic Endurance 1, och Sveriges största långloppsserie, Race4Fun, på den klassiska racingbanan Scandinavian Raceway i Anderstorp. En intensiv och spännande tävlingshelg som kickstartade långloppshösten.


På lördagen kördes den tredje deltävlingen för säsongen i Nordic Endurance 1, riksmästerskapet i långloppsracing. I den största klassen, Klass C, för de motorstarkas bilarna var det Ede Racing i sin BMW Z4 som tog hem segern. I sin första tävling för säsongen var de snabbast i kvalet, och vann klassen med tre varv före DK Racing i sin Opel Manta.


I Klass B var det NJ Motorsport i sin Mini Cooper som tog sin första NE1-seger. De vann efter en intensiv kamp med NH Motorsport från Danmark i sin BMW 320, som gjorde sin första start i NE1.

Pico Racing med en Abarth 500 blev det första teamet att vinna två gånger i NE1, när de tog hem Klass A före norska Tegneby Racing i en Honda Civic.


Efter tre av fem deltävlingar leder Fyra 3 Racing mästerskapet i en BMW M3, tre poäng före DK Racing och ytterligare en poäng före LMRacing på tredjeplats. Nästa deltävling körs på Kinnekulle Ring i Götene den 17 september.

Sebastian Bourghardt

Design by Bloms IT