NSHC & MSLS-Final Karlskoga 2023
Gelleråsen Arena 2023-09-16 - 2023-09-16

Resultatlistor


NSHC & MSLS
  RaceAntal tävlande: 20

Racerapport

Rapport från finalen idag på Gelleråsen

4 MSLS-team kom till start: 82 PRST, 24 TKS, 46 Blommenhof och 76 Chikan Racing. 16 team från NSHC innebar att 20 bilar kom till start. Det blev inte alls samma maskinslakt som förra lördagen. Idag bröt bara tre team. Alla våra team kom i mål.

Blommenhof vann inte bara dagens tävling utan även hela serien med mycket stor marginal. Bilen gick som en klocka. Och fort. De satte snabbaste varv. Det var deras första seger för i år. Årets säsong har sett 5 olika segrare i klass 3.

Tvåa kom TKS. De sinkades av att de tappade tvåans växel och av att en säkring till bensinpumpen gick. De kom även tvåa i årets serie. Chikan Racing kom trea idag.

I Klass 2 har det ju bara varit ett team, PRST, och då vann de förstås både idag och klass 2 i serien. Idag var de bara två förare.
Alla förare skötte sig på banan. Det behövdes ingen Safety Car.
En rolig sak idag var att ett NSHC-team som tävlar i BMW 325Cup hade en förare som kommit ända från Japan bara för att köra detta långlopp!

Finbesök i NSHC ända från Japan

Den japanske föraren Masato Uehara är en sann racingentusiast som roar sig med att åka jorden runt för att köra racing. Han är 40 år gammal och debuterade i racing hemma i Japan när han var 22 år. På den tiden kunde han ingen engelska, men han insåg att han behövde lära sig det för att kunna resa jorden runt. Han studerade i tre år och åkte sedan till Kanada på sin första längre resa. Hemma kör han mycket racing i simulator och det var där han upptäckte Gelleråsen Arena. Det har blivit en hel del resande då han har kört i t ex England, Belgien, Kroatien och Filipinerna, men denna gång var det dags för Sverige. Flygresan tog 20 timmar och när han anlände till banan på kvällen innan racet var det mörkt och regnigt och det kändes inte så bra, men på tävlingsdagen var det sol och då var allt toppen. Han körde finalen för årets NSHC i teamet Onze Racing Yello i den nya BMW 325 Cupen. Han lovade att ta det lugnt för att inte äventyra bilen och teamet slutade på tredje plats i BMW 325 Cup.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Design by Bloms IT