NSHC & MSLS-Final Karlskoga 2023
Gelleråsen Arena 2023-09-16 - 2023-09-16

Resultatlistor


NSHC & MSLS
  RaceAntal tävlande: 20

Racerapport

Rapport från finalen idag på Gelleråsen

4 MSLS-team kom till start: 82 PRST, 24 TKS, 46 Blommenhof och 76 Chikan Racing. 16 team från NSHC innebar att 20 bilar kom till start. Det blev inte alls samma maskinslakt som förra lördagen. Idag bröt bara tre team. Alla våra team kom i mål.

Blommenhof vann inte bara dagens tävling utan även hela serien med mycket stor marginal. Bilen gick som en klocka. Och fort. De satte snabbaste varv. Det var deras första seger för i år. Årets säsong har sett 5 olika segrare i klass 3.

Tvåa kom TKS. De sinkades av att de tappade tvåans växel och av att en säkring till bensinpumpen gick. De kom även tvåa i årets serie. Chikan Racing kom trea idag.

I Klass 2 har det ju bara varit ett team, PRST, och då vann de förstås både idag och klass 2 i serien. Idag var de bara två förare.
Alla förare skötte sig på banan. Det behövdes ingen Safety Car.
En rolig sak idag var att ett NSHC-team som tävlar i BMW 325Cup hade en förare som kommit ända från Japan bara för att köra detta långlopp!

På bilderna ser ni vinnarna i klass 2: PRST med förarna Lars Engvall och Christer Davidsson. Samt totalsegrarna Blommenhof med förarna Thomas Jakobsson, Magnus Widén, Mikael Widén, Ralf Christersson, Nicklas Jansson och Stefan Qvist.

Design by Bloms IT