NSHC & MSLS Kinnekulle 2023
Kinnekulle Ring 2023-04-23 - 2023-04-23

Resultatlistor


NSHC & MSLS
  Kval
  RaceAntal tävlande: 18

Racerapport

Rapport från deltävling på Kinnekulle den 23 april 2023.

Efter 7 månaders uppehåll var det äntligen dags för årets första långlopp i MSLS. Det var premiär för samarbetet mellan MSLS och NSHC där vi kör alla racen tillsammans. Likaså premiär för det nya formatet 6 timmar plus en timme med träning och kval.

5 team var anmälda till MSLS, men ett av dem, 76 Chikan Racing kom aldrig till start efter att de kört sönder växellådan vid träning dagen innan. 14 bilar körde i NSHC, så det blev totalt 18 bilar på banan.. Det regnade under större delen av loppet.

24 TKS fick problem under träningen, men de lyckades fixa det till start. 25 Nyströms Cement ledde till att börja med, men så gick en drivknut sönder. De fick meka en lång stund och kom sedan ut på banan igen. Men då var deras vinstchanser borta. 69 LBR fick bryta med någon trasig del i drivningen. Något hade smält ihop av för stor värme.

24 TKS vann. Det var deras första seger på väldigt länge. Det har inte hänt sedan de körde med sin Ascona. Det blev stor glädje i det teamet efter alla motiga år. Det syns på bilden från prispallen.
46 Blommenhof kom tvåa. De sinkades av en lättare avåkning som gjorde bilen lerig. Mot slutet lossnade frontsplittern (träskivan) och de tappade ett par varv till.

25 Nyströms Cement kom trea.
Nu tävlar ju inte serierna mot varann. Men om man ändå tittar på sammanställningen så ser man att ett team från NSHC körde flest varv av alla.
Jag tycker att samarbetet blev lyckat. Till nästa tävling blir det fler team från MSLS.

Design by Bloms IT