Corsa Italiana, BMW Cup & B-Zero Racing Vålerbanen 2023
Vålerbanen 2023-08-12 - 2023-08-12

Resultatlistor


B-Zero Racing
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Corsa Italiana / BMW Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 29

Racerapport

B-Zero Racing på Vålerbanen

Det var mycket vatten i omgivningarna, efter senaste tidens skyfall, men det gick bra att köra efter GPS för att komma runt de avstängda vägarna när man skulle köra till banan söderifrån.

Lördagen inleddes med test på morgonen i lätt regnfall. Till kvalet var det uppehåll och ganska soligt. Roger Iversen satte den snabbaste tiden med Damian Kristoff Stankiewicz på andra och Mathias Sandell på tredje. Strax efter kom Joakim Skalstad, Yngve Kristiansen och Jon Renström.

Iversen vann första racet före Kristoff Stankiewicz. Sandell lyckades ta tredjeplatsen, efter hård kamp med Skalstad. Andra racet startades efter snabbaste tid i första racet, dvs Iversen före Skalstad, Kristoff Stankiewicz och Sandell.

I andra racet var det en hård kamp om förstaplatsen mellan teamkamraterna Iversen och Skalstad, där Skalstad till sist gick segrande ur striden. Även om tredjeplatsen blev det en hård kamp mellan Sandell och Kristoff Stankiewicz där Sandell drog vinstlotten och lyckades bärga en pallplats även i race två med Kristoff Stankiewicz på fjärde före Renström, Kristiansen och Tom Hensel.

Nu väntar årets höjdpunkt, nämligen B-Zero Racings mini Le Mans på Sokndal. Ett 12-timmarslopp som skall köras på natten! Tävlingen körs den 2-3 september, missa inte det!

Design by Bloms IT