SSK-Final Kinnekulle 1986
Kinnekulle Ring 1986-09-19 - 1986-09-20

Resultatlistor


Castrol Cup
  Startlista
  Kval
  Race

Formel 4
  Startlista
  Kval
  Race

Lancia Lady Cup
  Startlista
  Kval
  Race

Pirelli Cup
  Startlista
  Kval
  Race

Pop Race
  Startlista
  Kval
  Race

RS
  Startlista
  Kval
  Race

SSK Rallyklassen
  Startlista
  Kval
  RaceAntal tävlande: 104

Racerapport

Åtta mästare på Kinnekulle

SSK, Stockholms SVK avslutade i helgen sina mästerskapstävlingar. Av tradition kördes de på Kinnekulle Ring. I två klasser var loppen direkt avgörande för vem som skulle bli mästare, Castrol och Pirelli Cup. Totalt korades åtta mästare.

Mest ovisst var det i Castrol Cup, där kampen stod mellan Gunnar Lundström, Inge Johnson och John-Erik Öberg. Öberg knep starten med sin Escort. Hack i häl följde Lundströms startsnabba BMW 700. Tillsammans ryckte åt sig ett ointagligt försprång till de efterföljande. Om tredje plats var det ett slag fight mellan Inge Johnson och Stefan Pettersson i var sin Ford Capri. Ett omkörningsförsök slutade med en avåkning för Pettersson, vars frontvinge skadades så att loppet var över för hans del.

Inge Johnson hade behövt bli bättre än trea för att ta hem mästerskapet. Nu blev han inte ens trea, då en varvad förare stängde Inge så att han istället körde in i baken på den varvade varvid hela fronten på Inges bil trycktes ihop. Han slutade sexa i loppet, men blev ändå trea i cupen, där nu Öberg triumferade med samma slutpoäng som Lundström.

I Pirelli Cup var det i första hand Ture Tiholt och Bruno Mårtensson, som skulle göra upp om guldet. Bruno tog täten med sin Ford Taunus och följdes av Agne Carlsson GTE-Kadett. De behöll dessa positioner till mål, där Bruno utropades till mästare. Tiholt blev inte bättre än sexa efter lite trassel både på träningen och under loppet. Ture fick därmed nöja sig med klassilvret.

Eftersom Nettan Lindgren redan var klar cupmästare (inte att blanda ihop med SM som hon också vann) så hon brydde sig inte om att ställa upp. I avsaknad av Nettan hade Eva Bornebusch en tämligen obesvärad resa i ledning från start till mål. Hon följdes av Nettans systrar Catta och Nonna Lindgren. Gick det bra för familjen Lindgren, så gick det desto sämre för familjen Wigh. Anneli snurrade runt på första varvet, kom igång igen men brakade av på sjätte varvet och en runda senare bröt även mamma Ulla-Britt.

Formel Ford hade märkligt nog bara tre startande, så de fick åka ihop med de tio bilarna i Formel 4. Här vann redan klare mästaren Per Boström strax före Bengt Nordeng, medan bäste FF-åkare, Yngve Sällqvist bara var nionde man över mållinjen. Yngve var också klar sedan tidigare.

I klass Racing Special blev klare mästaren Rune Berg bara sjua, medan Bernt Andersson i en Chevron B16 vann före Per Dahls Tiga. Att Lars Johansson tog hem Popracet i överlägsen stil var nästan i enlighet med ritningarna och lika segervane Peter Eriksson vann naturligtvis rallyklassen. Båda är nu mästare i var sin klass.

GÖRAN BJÖRKLUND

Design by Bloms IT