Sportvagnsmeeting Kinnekulle 1988
Kinnekulle Ring 1988-05-28 - 1988-05-29

Resultatlistor


Classic Formula
  Startlista
  Kval
  Race

GT/GTS -1965
  Startlista
  Kval
  Race

Modsport
  Startlista
  Kval
  Race

Roadsport A
  Startlista
  Kval
  Race

Roadsport BC
  Startlista
  Kval
  Race

RS
  Startlista
  Kval
  Race

Standard-1965
  Startlista
  Kval
  RaceAntal tävlande: 101

Racerapport

Saloonbilar in på Kinnekulle

Sportvagnar och solsken hör ihop därför kunde Stockholms Sportvagnsklubb känna sig nöjda när man inledde årets Sportvagnsserie helgen den 28-29 maj. Det har blivit tradition att sportvagnsfolket invaderar Kinnekulle Ring den sista helgen i maj. Hela 11 klasser avverkades men många körde tillsammans, så det blev bara sju heat.

Förutom gat- och racersportvagnar kör man också klasser för historiska bilar och nytt för i år var en klass för historiska saloonbilar. De stora klasserna är Roadsports och Modsports och precis som det låter är Roadsports en klass för inregistrerade sportvagnar med. I Modsports återfinns de mer racerpreparerade bilarna.

I klass RS - de renodlade racersportvagnarna - såg det länge ut att bli en fight mellan Jonas Qvarnström och Dave Slightam. Men det varade bara i tre varv innan Dave gjorde en våldsam avåkning. Därför kunde Jonas vinna komfortabelt med bröderna Stefan och Bjarne Mumm som tvåa respektive trea.

FRÄCK PASSERING

Alla tre Modsportsklasserna kördes ihop. Snabbast var den gamle SSK-föraren Jaan Tolli med sin nybyggda Porsche 948. Men strax bakom låg Christer Adell som kunde gå om efter några varv genom en fräck omkörning. Han vann sedan mycket betryggande före Staffan Kaiser och norrmannen Bengt Borgen. De körde i Modsports 1. I Modsports II var det italienskt i toppen. Alfa Romeo-åkande Sören Trygg vann före märkeskollegan Johan Andersson. Trea här blev dansken Niels Bögholm.

I Modsport III var bara två bilar anmälda. Snabbast här var Thomas Eriksson medan Lars Johansson fick nöja sig med andraplatsen.

MOTOR KRÅNGEL

Roadsports B och C startade också tillsammans. Segertippad där var Rolf ”Dumle” Carlsson i en mycket snabb SAAB Sonett. Men säg den lycka som varar; efter en fin start krånglade motorn och han ramlade ner i fältet. I stället kunde Mats Mörth vinna med minsta möjliga marginal. Hade inte Anders Lotsengård tappat ljuddämparen hade han kanske snuvat Mats på segern. De körde i B. Trea här blev Lennart Waerme. I klass C var det längre mellan de tre snabbaste. Här vann Kjell Wallin före Praetorius och Anders Hofverberg trea.

STRULIGT FÖR LASSE

I Roadsports A, som avslutade dagen, strulade det verkligen till sig för Lasse Jönsson. Han började med att provstarta på banan vilket är förbjudet. Han fick därmed starta sist, men gjorde en otroligt snabb uppkörning till andra plats. På väg dit gick det dock väl våldsamt till med uteslutning som följd. Vann gjorde Staffan Kaiser och Jan Nordgren kunde nu bli tvåa efter Lasses uteslutning. Trea blev Peter Berndal.

GÖRAN ANDRÉN

Design by Bloms IT