SSK Kinnekulle 1988
Kinnekulle Ring 1988-06-18 - 1988-06-19

Resultatlistor


Castrol Cup
  Startlista
  Kval
  Race

Formel 4
  Startlista
  Kval
  Race

Pirelli Cup
  Startlista
  Kval
  Race

Pop Race
  Startlista
  Kval
  Race

RS
  Startlista
  Kval
  Race

SSK Rallyklassen
  Startlista
  Kval
  RaceAntal tävlande: 109

Racerapport

SSK-serien, del tre:
Pirelli Cup drar allt fler

I veckohelgen före midsommar körde Stockholms Sportvagnsklubb den tredje deltävlingen i SSK-serien. Där återfanns Sveriges för närvarande största racingklass - Pirelli Cup. Hela 42 bilar fanns på anmälningslistan och då banlicensen endast tillåter 32 startande bilar per heat var man tvungen att sortera ut fältet genom två kvalheat.

Banan var Kinnekulle Ring och startfälten i serien bara växer och växer. Castrol Cup har återfått en del "nygamla" bilar medan Pirelli Cup gått och blivit kanske Sveriges största racingklass. En godbit att se fram emot när det blir dags för Västkustloppet, där klassen kommer att köras. Dessutom innehåller den en mängd olika bilmärken och massor av rolig racing.

Första start utgjordes av Sportvagnsklassen RS. I startfältet där fanns bl a norrmannen Rune Berg med sin Ultima-Cosworth. Gaswiren hade gått av för honom på träningen, så han fick starta sist. Han missade starten totalt för att sedan få bryta på nionde varvet. I stället utvecklade sig racet till en fight mellan Jonas Qvarnström och Dave Slightam. Striden dem emellan blev intensiv, Jonas snabbast på rakan och Dave på det kurviga partiet. Det slutade med en miss för Jonas del och han ramlade ner. Men till slut har han åkt upp sig igen och slutar som tvåa efter Dave.
MOLLE I SLAG

I Rallyklassen var det inget "snacka om var skåpet skall stå". Molle Robertsson tog starten och hade sedan loppet under kontroll. Visserligen kämpade Ebbe Alriksson förtvivlat men han nådde inte ända fram utan fick nöja sig med andraplatsen efter Molle. Trea här blev Mats Lundgren.

I Castrol Cup fanns det en hel del nya bilar. Här skulle det också gå hett till. Gunnar Lundström tog starten tätt följd av Stefan Petersson. Bakom dem kom Bertil Walldén smygande. Torbjörn Nordenström jagade visserligen ifatt och om Bertil, men han placerar på femte varvet sin bil i räcket. Striden mellan Gunnar och Stefan blir väl intensiv och slutar med att de krokar ihop. Resultatet blev att Stefan fick bryta medan Gunnar, genom en stark spurt, kunde återta ledningen och vinna. Bertil Walldén slutade som tvåa medan Ola Junelöv tog tredjeplatsen.

NORDLANDERBRONS

I Formel 4 dominerade för engångs skull inte Mikael Nordlander. Han kom bara iväg som trea och den placeringen fick han behålla loppet igenom. Segern gick i stället till Norge och Ole Martin Lindum som hade ledningen hela tiden. Detsamma gäller Bertil Sandström, som hela tiden låg på andraplatsen. Det kan också nämnas att Lennart Pihlqvist gjorde en fin start, men han ramlade ned till sjätteplatsen.

Så var det då dags för det maffiga Pirelli Cup. Kjell Blom, som stod i andra led, fick bryta redan på uppvärmningsvarvet med bruten drivaxel. Hela loppet igenom är det strid om nästa alla placeringar. Snabbast av dem alla är Mats Hildingsson och Karl-Erik Eriksson, som drar ifrån de övriga i en vild fight. Det blev strid på kniven, men Mats kan med nöd och näppe hålla undan och vinna. Trea blev Göran Berggren som mot slutet blev pressad av Jerry Davis.

FLYTTADE RÄCKET

Tråkigt var det för Hans Gustafson som efter en mycket stark uppkörning från slutet måste bryta på sista varvet då han nästan nådde femteplatsen. Tråkigt också för Bruno Mårtensson, som helt tappade bromsen och flyttade räcket en halvmeter som resultat. Samlat kan man säga att det var tätt, tätt, tätt loppet igenom. Det ska bli roligt att se klassen i Västkustloppet.

Efter detta var avslutningen Poprace en ganska odramatisk tillställning. Bengt-Åke Andersson tog ledningen och behöll den över mållinjen. Detsamma gällde tvåan Anders Karlsson och trean Anders Kjellberg.

GÖRAN ANDRÉN

Design by Bloms IT