SSK Kinnekulle 1988
Kinnekulle Ring 1988-05-21 - 1988-05-22

Resultatlistor


Castrol Cup
  Startlista
  Kval
  Race

Formel 4
  Startlista
  Kval
  Race

Formel Ford 1600cc
  Startlista
  Kval
  Race

Pirelli Cup
  Startlista
  Kval
  Race

Pop Race
  Startlista
  Kval
  Race

SSK Rallyklassen
  Startlista
  Kval
  RaceAntal tävlande: 98

Racerapport

FARTFEST PÅ KINNEKULLE

Helgen den 21-22 maj körde Stockholms Sportvagnsklubb den andra deltävlingen i SSK-serien. Den här gången var man på hemmabanan Kinnekulle Ring. Nu märktes det också att säsongen kommit igång på allvar för det var nu åtskilligt fler bilar anmälda än första tävlingen. Man körde sex klasser och först ut var Castrol Cup.

Förra årets mästare, Gunnar Lundström, var tillbaka efter vinteruppehållet med sin lilla BMW 700. Han visade att takterna fortfarande sitter i sedan fjol genom att ta ledning i loppet direkt. Och han drog ifrån hela tiden till en komfortabel seger. Tvåa blev Bertil Walldén med trean Håkan Allrin långt efter sig.

Fjorton bilar var anmälda i Formel 4. När starten gick smet både Ulf Johansson och Mikael Nordlander upp i ledning, efter att ha gjort var sin kanonstart från andra led. Ulf var något snabbare och tog täten tätt följd av Mikael. Efter dem kom Ole Martin Lindum och Christer Skaby. Den här kvartetten drog ifrån det övriga fältet. På andra varvet gick Mikael om Ulf som genast började jaga för att återfå ledningen. Men så gjorde han en miss genom att köra om Mikael under gulflagg och blir därmed utesluten... Det innebar att Mikael Nordlander kunde vinna före norrmannen Lindum och Skaby.

31 I FÄLTET

Så var det dags för Pirelli Cup och det var verkligen ett mycket magiskt startfält som rullade ut, hela 31 bilar. Suveräne Bruno Mårtensson var snabbast i starten, tätt följd av Karl-Erik Eriksson, Mats Hildingsson och Hans Gustafsson. De fyra får snart en lucka till övriga fältet. Mats pressar Karl-Erik ett tag men lyckas inte komma förbi. Samtidigt drar Bruno ifrån. Mot slutet lyckas heller inte Hans Gustafsson hänga på utan får nöja sig med en fjärdeplats i mål. Vinner gör Bruno Mårtensson som därmed har två segrar av två möjliga i år, kunde det börja bättre? Tvåa blir Karl-Erik Eriksson med Mats Hildingsson som trea.

I Poprace tar Per Edlund ledningen med sin Capri. Men redan efter några varv får han ge upp med motorfel. Ledningen övertas då av Joakim Ahlberg jagad av Anders Karlsson. Men Anders är för het på gröten och kör bort sig med resultat att han ramlar ner i fältet. Joakim blir nu istället jagad av Anders Kjellberg som närmar sig. När ett halvt varv återstod låg han precis bakom Joakim som i en sista kraftansträngning innan sista kurvan spränger motorn. I ett moln av rök lyckas han passera mållinjen bara tre tiondelar före Anders. Långt bakom dem kommer trean Jan Larsson.

EN TIONDELS MARGINAL

I Formel Ford tog Börre Skiaker hand om ledningen följd av Hans-Göran Frisk, Lars Dahlberg och Yngve Sällqvist. I början av racet drar Börre ifrån men senare närmar sig Hans-Göran och börjar pressa Börre. Hans-Göran tar i allt vad han kan och är uppe nästan jämsides med Börre, men lyckas inte gå om. Lars Dahlberg började närma sig bakifrån. Han lyckades dock inte komma ikapp utan fick nöja sig med tredjeplatsen. Börre Skiaker kunde vinna med endast en tiondel till godo på Hans-Göran Frisk.

Sista racet för dagen gällde Rallyklassen och även här var det ett stort startfält. Det sladdas ganska vilt i den här klassen, bilarna går ofta på sidan i kurvorna. Molle Robertsson hade inga som helst problem under loppet, men så har han just ett förflutet som banåkare i SSK-serien. Han tog starten och drog sedan ifrån hela tiden till en ganska enkel seger. Bakom honom låg Sture Nilsson tvåa med Ulf Palm efter sig. Men Ulf sladdade lite väl vilt så snart hade Hans Berglund passerat. Hans fortsatte att köra säkert och kunde, när två varv återstod passera, Sture och därmed bli tvåa, medan Sture fick nöja sig med tredjeplatsen.

GÖRAN ANDRÉN

Design by Bloms IT