Sportvagnsmeeting Kinnekulle 1989
Kinnekulle Ring 1989-05-27 - 1989-05-28

Resultatlistor


Castrol Cup
  Startlista
  Kval
  Race

Classic Formula
  Startlista
  Kval
  Race

Formel Opel Lotus
  Startlista
  Kval
  Race

Formel Äldre
  Startlista
  Kval
  Race

Modsport
  Startlista
  Kval
  Race

Roadsport A
  Startlista
  Kval
  Race

Roadsport BC
  Startlista
  Kval
  Race

RS
  Startlista
  Kval
  Race

Standard-1965
  Startlista
  Kval
  RaceAntal tävlande: 129

Racerapport

Sverigepremiär för Formel Opel/Lotus

Formel Opel/Lotus har nu haft premiär i Sverige. Det skedde när Stockholms Sportvagnsklubb arrangerade den andra deltävlingen i Sportvagnsmästerskapet för i år. Stockholms Sportvagnsklubb kommer att arrangera ytterligare två Opel/Lotus tävlingar i år. Helgens tävlingar avgjordes på SSK:s hemmabana Kinnekulle Ring som firar 20-års jubileum i sommar.

I startfältet återfanns F3-mästaren Michael Johansson som inte tyckte de här bilarna var så olika F3. Han hade också bästa träningstid före Magnus Wallinder. I andra led stod Peter Åslund och Johan Rajamäki. Michael var också snabbast i starten medan Peter Åslund smet förbi Magnus Wallinder och lade sig som tvåa. Peter tog upp jakten på Michael och de två drog ifrån det övriga fältet. På åttonde varvet satsade Olli Haapalainen för hårt och gick i räcket uppe i TV-kurvan och tvingades bryta då han låg femma. Därmed var bara Peter kvar från Picko-stallet. Men Michael ökade avståndet mellan dem och mot slutet slog Peter av på takten för att bevaka sin andraplats medan Michael gick i mål som segrare. Magnus Wallinder lade beslag på tredjeplatsen med god marginal före Johan Rajamäki.

I Castrol Cup, som var nästa heat, var Gunnar Lundström snabbast igen. Han var först ut följd av Torbjörn Nordenström och Henrik Rosencrantz. Henrik började jaga Torbjörn och de hade en intensiv fight de första varven. På tredje varvet passerade Henrik och tog upp jakten på bortflyende Gunnar. Men han nådde inte ända fram utan fick istället se upp bakåt. Där hade han Torbjörn och norrmannen Rune Lillejord jagandes. Men han lyckades hålla undan och rädda andraplatsen efter Gunnar och före Torbjörn som slutade trea.

I klass RS tog Jan Brunstedt starten och efter honom följde Sigurd Amundsen och Odd lngebrigtsen. Men på tredje varvet snurrade Sigurd och därmed fick Jan en överlägsen ledning som han sedan inte släppte. Efter snurrningen började Sigurd en fantastisk uppåkning men hann bara nå en sjundeplats. Tvåa i heatet blev Odd lngebrigtsen och trea Magnus Berntsson.

ROLIGASTE FIGHTEN

I Modsport bjöds det på tävlingens roligaste fight och det var Henrik Rosencrantz och Christer Hedberg som stod för den. Henrik tog starten men redan uppe i Kvarnkurvan blev han omåkt av Christer. Efter något varv tog Henrik tillbaka ledningen. Christer försökte på nytt och striden hårdnade. Christer försökte på alla sätt och ibland var han uppe nästan jämsides, men Henrik täppte till och vann till slut. Christer fick nöja sig med en andraplats och på tredjeplatsen fanns Lars Johansson.

Roadsport B och C kördes tillsammans och blev därför ett maffigt startfält. Genom klassblandningen blev det också en del fighter och omåkningar i fältet. I klass B segrade Anders Lotsengård efter en del svettiga varv där han var nära att få stoppsladd. Det skulle i så fall stå honom dyrt för tvåan i klassen, Rolf Carlsson, låg bara någon meter efter. Trea blev Per Haegermark.

I klass C segrade Kjell Wallin före Benny Praetorius och Bo Johnson. I Roadsport A var det också spännande, Bo Jonasson, Staffan Kaiser och Per Roxlin kämpade nästan sida vid sida. Dessa tre hade en härlig fight hela heatet igenom. Bo kunde till slut vinna före Staffan och Per.

GÖRAN ANDRÉN

Design by Bloms IT