Ring Knutstorp 2022 Newsrace
Ring Knutstorp 2022-07-22 - 2022-07-23

Resultatlistor


MC PRO Superbike
  Kval
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3

Radical Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

STCC
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3

V8 Thunder Cars
  Kval
  Shootout
  Heat 1
  Heat 2

Valeryds Legends Cup
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3
  Heat 4Antal tävlande: 111

Racerapport

Robert Dahlgren tar trippeln på Knutstorp till 50:e STCC-segern

Regerande mästare Robert Dahlgren hade sin bästa STCC TCR Scandinavia-helg i karriären när årets tredje tävlingshelg kördes på Ring Knutstorp i Skåne.
CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren slog till med kvalrekord, dubbla pole positions och vann samtliga tre race.
– Den här helgen var helt magisk. Jag tyckte vi hade bra fart i kvalet, men när regnet kom till racen hade vi en superbra bil. Det gick magiskt bra. Jag upprepar magiskt hela tiden, men så känns det att få vinna tre race, säger Robert Dahlgren.
Norrlänningen skrev även in sig i historieböckerna som den första förare att vinna över 50 race i STCC, när både seger 50 och 51 kom under lördagseftermiddagen i regnblöta förhållanden. CUPRA-föraren har nu öppnat upp en ledning i mästerskapet på 32 poäng.
– Det är en superbra bil och ett superbra team som gjort detta möjligt. Skam den som ger sig, och kör man STCC tillräckligt länge så kan man också få många segrar, säger Robert Dahlgren.
Lestrup Racing Team försökte utmana PWR Racing på Ring Knutstorp, och Andreas Bäckman startade som bil två i de första två racen. Bäckman lyckades inte kapitalisera på sin startposition, men var i ledning av race tre innan han gjorde ett misstag och Dahlgren smet förbi. Bäckman kunde tillslut bli tvåa i avslutande racet efter att Mattias Andersson fått en bestraffning.
– Det har vart en tuff dag i det blöta efter ett bra kval i torra förhållanden igår. I sista racet var det mycket bättre och jag är nöjd med det. Jag gjorde ett misstag på slutet, annars hade jag nog haft vinsten, säger Andreas Bäckman.
Bäckmans Lestrup Racing Team-kollega, Oliver Söderström, är den som ligger närmast Dahlgren i mästerskapstabellen efter årets tredje deltävling. Audi-föraren inledde med en andraplats som följdes upp med en femte- och sjätteplats.
Norske talangen Marius Solberg Hansen hade en fantastisk helg i sin Volkswagen Golf GTI TCR. Solberg Hansen tog en tredjeplats i det sista racet bakom Dahlgren och Bäckman, och lyckades även ta tre segrar i privatförarmästerskapet Däckteam Trophy som han leder efter Knutstorp.
– Det är helt otroligt att kunna vara med och ta en pallplats som ett privatteam med den bilen vi har. Jag är jättenöjd och jag hoppas vi kan fortsätta så här starkt i de kommande tävlingarna, säger Marius Solberg Hansen.
Lynk & Co-föraren Mattias Anderssons lördag gick upp och ner. Andersson började dagen med en tredjeplats efter en stark uppkörning genom fältet när regnet föll tungt över Skåne. I race två var MA:GP-föraren åter påväg mot en stark uppkörning som kom av sig med en avåkning och en sjundeplats.
Andersson korsade mållinjen i det sista racet som tvåa, men föll tillbaka till en femteplats efter att ha fått fem sekunders bestraffning som följd av en kollision med Isac Aronsson.
Axel Bengtsson tog sin första pallplats i STCC i race två, där CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren körde in som trea.
– Första pallen i en bil någonsin, och även i STCC. Det känns väldigt, väldigt bra, speciellt att stå på pallen tillsammans med Robert, säger Axel Bengtsson.
Hugo Nerman, som vann två race senast i Skellefteå, hade en tung helg. Två niondeplatser och ett brutet race blev resultatet för Brink Motorsport-föraren.
I juniormästerskapet tar Oliver Söderström över ledningen före Axel Bengtsson med 18 poäng. Hugo Nerman faller tillbaka till en tredjeplats.
CUPRA Dealer Team – PWR Racing har med en stark helg klättrat upp till ledningen av teammästerskapet före Lestrup Racing Team med 21 poäng. Tidigare ledarna Brink Motorsport är nu trea med 41 poäng upp till PWR Racing.
STCC TCR Scandinavia tar nu ett sommaruppehåll och är tillbaka den 19-20 augusti på Gelleråsen Arena i Karlskoga.

Johan Meissner

Stein Frederik Akre dominerade på Ring Knutstorp

Stein Frederik Akre dominerade V8 Thunder Cars tredje deltävling för året när Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp avgjordes under lördagen. Norrmannen inledde helgen med att vinna kvalet, ta pole position, och sedan leda båda de regndränkta heaten från start till mål.

– Det kunde inte ha gått bättre. Två pole position och två segrar. Det har funkat bra i helgen, säger den fåordige men glade gutten från Trysil i Norge.

De två segrarna innebär att Akre knappar in på ledande Andreas Nilssons försprång i tabellen med sjutton poäng. Nu skiljer det bara tretton poäng inför nästa tävling som körs på Anderstorp den 10-11 september. Det blir andra besöket på den banan, premiären kördes där i maj, då med dubbelseger för Nilsson.

– Anderstorp blir nog bra, jag var inte så förberedd i premiären men nu hoppas jag att det blir bättre, avslutar Stein Frederik.

Andreas Nilsson inledde säsongen med dubbla segrar i premiären i Anderstorp men trots att han har stått på pallen i varje efterföljande heat och aldrig varit sämre än trea börjar han nu känna Akre flåsa honom i nacken.

– Han är jättesnabb men det kan vi också vara, vi ska försöka ge honom en riktig match framöver. Vi hoppas på att det blir torrt i Anderstorp så att vi verkligen får visa vad vi går för.

Avståndet till Akre hade kunnat vara ännu mindre om inte Andreas räddat en andraplats i det andra heatet. Efter start från sjätte ruta var förutsättningarna inte de bästa men redan efter ett varv var han uppe på en tredjeplats bakom Conny Brorsson. Efter en hårig omkörning på baksidan av banan lyckades Andreas säkra andraplatsen bakom Akre.

– Det var en lite tuff helg efter det lite dåliga kvalet men vi är nöjda med två andraplatser. Akre hade lite mer fart. Målet var att komma upp på pallen i det andra heatet, att bli tvåa var över förväntan och det är vi jättenöjda med, säger Andreas.

Även om Conny Brorsson inte lyckades minska avståndet i tabellen till Nilsson och Akre avancerade han ändå upp till tredjeplatsen efter att ha tagit två tredjeplatser, en klar framgång efter en bedrövlig säsongsinledning där den enda ljuspunkten var en seger i Falkenberg.

– Det var det här vi behövde för att komma ikapp lite. Året började inte som det skulle och det känns skönt att vara med i toppen igen. Det är precis här vi ska vara, säger Conny.

Bakom de tre i toppen svarade juniorerna återigen för en stark insats. Nicke Svensson fortsatte på den fina trend han inledde i Falkenberg genom att bli fyra och femma i de båda heatenResultat innebär att Nicke nu bara ligger en poäng bakom fyran Kristoffer Norling i tabellen. Filip Engdahl lyckades även han knappa in på Norling och ligger nu bara fem poäng bakom på en sjätteplats.

Tommie Eliasson, som hade hoppats på fina resultat på hemmabanan Ring Knutstorp, fortsätter att förföljas av otur. Det första heatet tvingades han bryta från en tredjeplats när växellådan gav upp. I det andra fick Tommie och hans team ändå en fin revansch efter allt slit med motorbyte och växellåda under de två senaste tävlingshelgerna. Tommie blev fyra och han passade också på att ta en bonuspoäng för snabbaste varv.

Stein Frederik Akres teamkompis i Team Trysil, Mathias Hansen, visade framfötterna genom att ta en femteplats i det första heatet, hans bästa V8TC-placering någonsin. 2022 kan bli året då två norrmän står tillsammans på prispallen i V8 Thunder Cars för första gången. Hemmaföraren Simon Olsson lyckades också bra genom att köra till sig tio poäng totalt efter en sjundeplats i det första heatet. Inte illa med tanke på att Simon kör för en av de minsta budgetarna i depån.

Bakom de tre i toppen svarade juniorerna återigen för en stark insats. Nicke Svensson fortsatte på den fina trend han inledde i Falkenberg genom att bli fyra och femma i de båda heatenResultat innebär att Nicke nu bara ligger en poäng bakom fyran Kristoffer Norling i tabellen. Filip Engdahl lyckades även han knappa in på Norling och ligger nu bara fem poäng bakom på en sjätteplats.

Conny Brorsson tog över ledningen i seniormästerskapet Super Star med sina två segrar. Den tidigare ledaren, Conny Strandberg, kör inte hel säsong och ställde inte upp på Ring Knutstorp. Ny tvåa i tabellen är Per-Olof Selerup efter att Strandberg blivit nedpetad två pinnhål.

Joakim Tärnström

Nya vinnare i regnet på Ring Knutstorp
Det var otroligt växlande väder som väntade Legendsförarna när de kom till Ring Knutstorp. Helgen inleddes med tropisk hetta och avslutades med regn.
Erik Blixt var snabbast i kvalet före Christofer Karlsson och Mads ”Panik” Pedersen. Nicklas Lindberg imponerade stort då han hade den fjärde bästa tiden!
Det blev dubbelt Mikael Johansson i B-finalen. Det var Mikael från Köping som vann före inhoppande Michael från Nora. Dennis Gustavsson kom trea. Nora-Michael vann den andra B-finalen före Emil Andersson och Jens Frederiksen.
Det var Christofer Karlsson som avgick med segern i första racet före Tommi Nyvall och ”Panik”. Blixt tog ännu en fjärdeplats. Nyvalls besök på pallen var ingen tillfällighet för i andra finalen vann han före ”Panik” och Kim Schmidt Pedersen. Blixt kom fyra igen…

Bengt-Åce Gustavsson

Design by Bloms IT