SSK Västkustloppet Falkenberg 2022
Falkenberg 2022-07-08 - 2022-07-10

Resultatlistor


Aquila Formula 1000
  Kval
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3

Formula Nordic
  Kval
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3

Ginetta GT5 Challenge
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Porsche Sprint Challenge Scandinavia
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Radical Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3

Renault Junior Cup
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

SSK Klass 2+3A + Classic Racing
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

SSK Klass 3B+C
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

V8 Thunder Cars
  Kval
  Shootout
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3

Valeryds Legends Cup
  Kval
  Kval 2
  Kval 3
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3
  Heat 4
  Heat 5
  Heat 6

VolvoCupen
  Kval
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 194

Racerapport

Västkustloppet med SSK-Serien och några elitklasser...

Trippelseger till Philip Victorsson i Falkenberg

Det klassiska Västkustloppet i Falkenberg kördes i helgen. Formula Nordic var en av klasserna som var med. Norrmannen Benjamin Fuglesang var snabbast i kvalet, men det var först på sista varvet som han satte den snabbaste tiden! Philip Victorsson var tvåa, men han hade en bättre andratid, vilket innebar att de båda förarna skulle få starta först i var sitt race. Jonathan Engström kom femma och fick därför starta först i det tredje racet.

Fuglesang och Victorsson gick sida vid sida ned för startrakan. Victorsson hade ytterspåret och han var lite mera bestämd in i första kurvan där han tog ledningen före Fuglesang. Victorsson skapade sig en lucka på några sekunder redan på första varvet. Fuglesang behövde några kurvor för att få upp farten, men då var det redan försent. Han lyckades plocka in några meter på Victorsson, men kom aldrig tillräckligt nära för att attackera. Victorsson vann det första racet före Fuglesang, Linus Granfors och Engström. Emma Wigroth tvingades bryta.

Wigroth fick tyvärr ett tekniskt fel på sin bil och kom därför inte till start i det andra racet. Victorsson tog ledningen från pole och bevakade sin ledning ända till målet. Han vann före Fuglesang, Granfors och Engström.
Engström tog ledningen från pole i det tredje racet. Han ledde i några varv, men blev upphunnen av Victorsson som enkelt tog över ledningen. Engström fick en ganska lugn resa mot målet på sin andraplats för bakom honom fick vi se helgens mest sevärda kamp om tredjeplatsen. Det var Granfors som hela tiden blev attackerad av Fuglesang. Det var en mycket ren kamp där båda förarna visade stor respekt för varandra. Fuglesang kom långt upp på sidan av Granfors, som lämnade plats, men i slutänden var det hela tiden Granfors som gick segrande ur varje duell. Dessutom plockade de in mycket tid på Engström mot slutet och hade racet pågått några varv till hade det kunnat bli riktigt spännande! Victorsson vann till sist före Engström, Granfors, Fuglesang och Wigroth, som hela tiden låg tätt bakom och bevakade fighten från första parkett.

I JSM-tabellen har Victorsson tagit en ordentlig ledning på 183 poäng efter fem raka segrar i årets mästerskap! Granfors är tvåa på 81, Fuglesang trea på 76, Engström fyra på 75 och Wigroth femma på 12.

Bengt-Åce Gustavsson - www.formulanordic.se

Spännande Ginetta-race i Falkenberg

Första racet för Ginetta GT5 Challenge fick en oväntad avslutning. Hampus Rydman ledde ut mot det som han trodde var det sista varvet. När han passerade på startrakan visades att ett varv återstod till målgång – något som ändrades till två rundor strax efteråt. Det fick till följd att Rydman gick i depå i tron att han vunnit loppet ett varv för tidigt!

Bakomvarande med Peter Wiborg och Niklas Kristiansson i spetsen körde dock vidare och tog målflaggan varvet därpå. Första segern för Wiborg och en dubbel triumf för Kristiansson som både var tvåa totalt och segrade bland seniorerna.
Men innan dess hände en hel del. Det började med att kvaltvåan Jesper Ramsberg snurrade av och fastnade i sanden, varvid Safety Car kallades ut. Något inte alla uppfattade inledningsvis, med några kollisioner som resultat. Värst för Ola Gustafsson som tvingades bryta med trasig hjulupphängning.

Alexzander Kristiansson låg tvåa till en början men snurrade och tappade till fjärde plats. Kevin Blomberg slutade trea med Robin Lassander och Douglas Dahlström femma respektive sexa.
I Senior var Kari Mäkinen tvåa efter Kristiansson och Anders Hedensjö knep sista pallplatsen.

Även det andra heatet innehöll en period bakom Safety Car. Detta sedan Christian Benjaminsson och Johan Thunholm krokat ihop och hamnat i avåkningszonen. Men då fältet åter släpptes iväg uppstod nästa karambolage när Alexzander Kristiansson kolliderade med Robin Lassander och Peter Wiborg. Den senare kunde dock fortsätta och körde sen upp sig till en fin fjärde plats och på vägen dit satte han loppets snabbaste varv.
I täten jagades Hampus Rydman av Kevin Blomberg och Jesper Ramsberg. Kevin gick upp i ledningen, varvid Hampus hamnade utanför banan och tappade tre placeringar.

Men Rydman gav inte upp. Med bara ett par varv kvar att köra lyckades han åter ta sig upp i tätposition och vann knappt men klart. En skön revansch efter missen i första tävlingen.

I mål skiljde 2,7 sekunder mellan de sju främsta bilarna! Kevin Blomberg höll undan för Jesper Ramsberg och därefter följde Peter Wiborg, Niklas Kristiansson, Douglas Dahlström och Andreas Lundin. Kristiansson var åter bäste Senior före Ola Gustafsson och Roger Wibom.

Leif Lindström

Akre dubbelsegrare i Västkustloppet

Stein Frederic Akre kan åka hem till Trysil i Norge som den stora segraren i V8 Thunder Cars när Västkustloppet avgjordes i Falkenberg. Akre vann två av tre heat och det hade kunnat blivit ytterligare en pallplats om han inte tvingats bryta efter en avåkning från en tredjeplats i det andra heatet. Efter en försiktig inledning i premiären i Anderstorp klättrar norrmannen nu i tabellen till en andraplats bakom Andreas Nilsson.

– Det var riktigt skönt, nu fick vi köra hårt ända in i mål, det fick vi inte göra i det första heatet, säger Stein Frederic som syftar på Heat 1 som rödflaggades efter en olycka.

– Jag hade lite otur i andra racet då jag snurrade, så det var bra att få avsluta med en seger.

Mästerskapsledande Andreas Nilsson inledde helgen med att ta tre pole position till de tre heat som skulle köras. Trots att han inte lyckades omvandla någon av dem till en seger var han rätt nöjd med en andraplats och två tredjeplatser. Totalt, med bonuspoäng inräknat för kval och snabbaste varv i två heat, tog han flest poäng av alla och befäste därmed sin serieledning.

– Vi är ändå nöjda med helgen, om det här är vår lägstanivå så är den ändå väldigt hög, säger Andreas. Vi har haft oflyt i varje race. Först en dålig start, ett styrservo som gick sönder, och i det tredje heatet vet jag inte vad som hände, antingen om vi överkörde bakdäcken eller om de är helt slut.

Otursgubben Conny Brorsson, som ju kraschade i kvalet i premiären, körde av i det första heatet i Falkenberg, fick en liten revansch när han tog hem segern i det andra heatet. Visserligen var han bara tvåa över mållinjen men när Christoffer Bergström fick ett tidstillägg då han varit utanför banmarkeringen en gång för mycket kunde Brorsson ta klivet upp allra högst på pallen. I det tredje och avslutande heatet blev det en sjätteplats.

– Vi är glada för segern, nu taggar vi upp för hemmabanan på Ring Knutstorp. Bilen går perfekt nu, säger Conny som tillägger att bromsproblem har varit orsaken till det mesta av bekymren.

Christoffer Bergström, som normalt kör i Porsche Carrera Cup Scandinavia, visade klass när han gästade V8 Thunder Cars. Det blev ingen seger, den försvann med bestraffningen i det andra heatet, men väl två pallplatser, en tredjeplats och en andraplats.

-Fantastiskt, det har varit superkul. Jag är väldigt nöjd med farten i racen.

Helgens stora utropstecken var annars junioren Nicke Svensson som suddade ut besvikelsen från en misslyckad premiär i Anderstorp genom att vinna två av tre heat i juniorklassen – i det andra heatet fick han till och med ta klivet upp på andraplatsen totalt. Men Nicke var inte den ende junioren som visade framfötterna. Både Kristoffer Norling och Filip Engdahl fortsatte att plocka poäng, så pass att Norling fortfarande ligger med i toppen av tabellen på en tredjeplats, mycket tack vare en fjärdeplats i det sista heatet, vilket också gav honom segern i juniorklassen.

I Super Star-klassen är det hårt i tabelltoppen med fem förare inom tjugo poäng. Christoffer Bergström bärgade flest poäng av alla och tog sig upp på andraplatsen bakom Conny Strandberg. En annan Conny – Brorsson – avancerade till tredjeplatsen, före Ronny Olsson och Per-Olof Selerup.

Joakim Tärnström

Legends stod för underhållningen på Västkustloppet!

Det anrika Västkustloppet i Falkenberg kördes i helgen. Det var ett späckat program med många klasser och 200 förare till start. Valeryds Legends Cup hade 70 förare till start som fick delas upp i tre olika startgrupper. Efter kvalet delades förarna in i C-final, B-final och A-final och sedan kunde showen börja! Förarna bjöd på omkörningar, avåkningar, låsta hjul och mycket fin racing. Det var mäktigt att se A-finalen där 30 förare kom stormande mot första kurvan. Bilarna låg tätt, tätt, sida vid sida. På något märkligt sätt lyckades samtliga förare ta sig igenom kurvkombinationen utan att någon stötte till någon annan! Mycket skickligt gjort. Erik Blixt hade startat i pole, men han blev plockad av teamkompis efter teamkompis. Rasmus Ericsson gick segrande ur striden före Christofer Karlsson, Micke Nyman och Blixt. Mads ”Panik” Pedersen var femma i mål, men satte den snabbaste tiden och fick därför starta först i andra A-finalen. I högfartsvängen på baksidan kom Pedersen på bredsladd med halva bilen ute på gräset genom den snabbaste svängen på banan! Han räddade situationen men tappade ledningen till Karlsson. Karlsson blev som väntat hårt ansatt av sina teamkamrater, men han lyckades hålla undan och vinna före Nyman, Ericsson, Blixt och Pedersen. William Gunnarsson blev bäste junior i båda heaten. Kim Schmidt Petersen blev bäste gentleman och Mattias Forsell blev bäste Rookie. Redan om två veckor kör Legends nästa tävling på Ring Knutstorp.

Bengt-Åce Gustavsson

SEGER OCH MÄSTERSKAPSLEDNING FÖR KENNETH AHNELÖV

Kenneth Ahnelöv tog sin andra fullpoängare i Porsche Sprint Challenge Scandinavia när han vann det inledande racet i Västkustloppet. Ahnelöv var visserligen tvåa i mål, men flyttades upp en plats eftersom William Siverholm, som tog målflagg först, fick en tidsbestraffning och föll till tredje plats. Tvåa var hemmasonen Thomas Karlsson.

Det blev ett intressant och händelserikt första Sprint Challenge-race på Falkenbergs Motorbana. Det började direkt med att Thomas Karlsson från startposition två lyckades ta sig om kvalettan William Siverholm på yttern i den första kurvan. Närmast bakom duon i topp följde Kenneth Ahnelöv, Krister Anedro och Janne Gustavsson.
På det femte varvet tog sig Gustavsson om Andero och avancerade till fjärde plats.

Från täten ryckte Thomas Karlsson åt sig en liten lucka men halvvägs in i racet var både Siverholm och Ahnelöv ikapp och på det nionde varvet tog sig båda om hemmaföraren i den första kurvkombinationen efter målrakan.
– Jag blev nog lite bekväm vilket gjorde att Siverholm och Ahnelöv kunde komma ikapp. När Siverholm gjorde sin attack var jag lite oförberedd, trodde inte att han skulle dyka på det varvet, sa Karlsson efteråt.

Siverholms omkörning av Karlsson väckte tävlingsledningens intresse och han fick fem sekunders tidstillägg för track limits. Siverholm protesterade mot domslutet, som emellertid stod fast.
– Men att Siverholm blivit bestraffad visste jag inte om förrän jag rullade över mållinjen. Först då fick jag beskedet från teamet, berättar en glad Ahnelöv, som tack vare segern tog över ledningen i mästerskapstabellen.

Bakom topptrion jagade Krister Andero Janne Gustavsson, men på det 13:e varvet snurrade Andero och föll till åttonde plats.
Gustavsson, som inte hittat rätt med inställningarna på sin bil, fick emellertid ingen ro. Fredric Blank tog över efter Andero och skuggade Gustavsson ända in i mål.
– Jag trodde att jag skulle kunna ta mig förbi och blinkade till och med på honom. Men Janne är för rutinerad och dessutom ville jag inte riskera något. Poängskillnaden på en fjärde- och femteplats är inte så stor, säger Blank.
Sjätte plats erövrade Svante Andersson, som i slutet på racet tog sig om sonen Ludwig Ellhage. Ellhage blev dessutom passerad av Andero, som tog målflagg som sjua.

POJKDRÖM I UPPFYLLELSE NÄR THOMAS KARLSSON VANN I VÄSTKUSTLOPPET

Thomas Karlsson vann det andra racet i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på Falkenbergs Motorbana. Han triumferade före Kenneth Ahnelöv och Fredric Blank. – En pojkdröm som går i uppfyllelse. När jag var grabb och jobbade som flaggvakt på banan trodde jag väl aldrig att jag en dag skulle stå som segrare på Västkustloppet. Underbart! Vilken känsla, jublade en mycket glad och belåten Karlsson efteråt.

Thomas Karlsson gjorde på nytt en bra start och när William Siverholm, som hade pole position i den rullande starten, blev vänd redan i den första kurvan kunde han tämligen enkelt ta ledningen i racet.
Med lärdom från heat ett, där Karlsson tappade en ledning och blev passerad av två förare, slog han den här gången inte av på takten.
– Min ingenjör, Markus Fasth, pushade mig hela vägen mot mål och det var fullt fokus i varje kurva.
Karlsson höll undan och kunde räkna in en andraplats och en seger i sitt inhopp i Porsche Sprint Challenge.
– Mitt huvudmål är fortfarande Porsche Carrera Cup Scandinavia där det känns bättre och bättre i den nya bilen, Porsche 911 GT3 Cup (992). Men efter den här framgången kan jag mycket väl tänka mig att göra fler inhopp i Sprint Challenge om tidsschemat tillåter det.
Thomas Karlsson har tagit klassegrar i Masters Cup i Carrera Cup, men söndagens triumf på hemmabanan var nog ändå den främsta.
– Ja, det här är nog min skönaste seger hittills. I kväll kommer jag att fira med ett glas av något bubblande.

Ahnelöv i mästerskapsledning

Nästan lika glad som Thomas Karlsson var loppets tvåa, Kenneth Anhenlöv, som i likhet med publikfavoriten lämnade Falkenberg med en seger och en andraplats i bagaget. Insatsen i Västkustloppet innebär dessutom att Ahnelöv övertog ledningen i mästerskapet.
– Ordningen återställd, skojar Ahnelöv, som också toppade tabellen efter premiären i Anderstorp där han tog sin första seger i klassen.
– Ärligt talat är jag lite överraskad själv att det har gått så bra, men jag matchas fram av ett fantastiskt gäng unga grabbar i teamet och dessutom tror jag att jag blivit lite klokare som förare, säger Ahnelöv som trots framgången hittills håller fast vi den målsättning hade hade inför säsongen:
– Då hoppades jag på topp fem i mästerskapet och det gäller än. Sedan får vi se vad som händer.

Blank på pallen

Trea bakom Karlsson och Ahnelöv var Fredric Blank, som därmed tog sin andra pallplats i Sprint Challenge-karriären. Västgöten var tre även i det andra heatet i premiären i Anderstorp.
– Därför hade jag gärna velat sluta tvåa den här gången. Jag närmade mig Ahnelöv hela tiden, men det räckte inte riktigt, konstaterade Blank som blev snuvad på de sista varven i loppet.
En konkurrent åkte nämligen av, heatet rödflaggades och startades därefter aldrig om.

Bra uppkörning

Ovan nämnde William Siverholm, som blev påkörd av Krister Andero och snurrade på det första varvet, svarade för en fantastisk uppkörning från sista plats. I mål var han fyra, strax bakom Blank och med loppets snabbaste varv dessutom. Helgen i Falkenberg blev såklart inte vad Siverholm hade hoppats på, men han är fortfarande tvåa i mästerskapet, nu bakom Ahnelöv.
Janne Gustavsson, som delade andraplatsen med Siverholm inför besöket på västkusten, hade heller ingen hellyckad helg. Fjärdeplatsen i det första heatet följde han upp med en femteplats bi det andra. Den placeringen tog han före Andero, som trots att han för kollisionen med Siverholm fick ett så kallat drive trough-straff, körde upp sig till sjätte plats.

Jerker Johansson

Rapport från SSK-serien på Västkustloppet

Den 8-10 juli avgjordes den tredje deltävlingen i SSK-serien på klassiska Västkustloppet i Falkenberg. Övriga klasser i år var bland annat Porsche Sprint, V8 Thunder Cars, Ginetta, Legends och Radical. Här nedan följer en kort rapport om resultaten i SSK-klasserna.

VolvoCupen

På snabba Falkenbergsbanan fortsatte kampen mellan dom snabbaste S60 och 850-förarna. På kvalet var Kalle Rikardsen, Kolsva MS snabbast i sin S60, följt av två 850-förare som överraskade, nämligen Benno Andreasson, MK Väst och Philip Björk, Falkenbergs MK.

I race 1 var det jämnt in i chikanen mellan Kalle, Benno och Philip, men bakifrån kom en vilt jagandes Jonas Börjesson, BMK i sin S70. Jonas var direkt uppe och utmanade om topplatserna och försökte att ta sig om ledande Kalle. Men Kolsva-föraren ångade på i ledning och höll liv i kampen med konkurrenterna. När ett varv återstod var det fortfarande ovisst vem som skulle vinna, men Kalle höll undan i sin S60 och vann, tvåa slutade Jonas Börjesson och trea Philip Björk. Alla i mål inom samma sekund.

I race 2 stod kampen återigen mellan Kalle, Jonas och Philip. Men nu med Benno Andreasson och Kevin Rikardsen betydligt tätare efter i kön. Samtliga kämpade på riktigt bra och bjöd Falkenbergspubliken på maximal racing till minimal kostnad, precis det VolvoCupen står för. När målflaggan föll var det samma resultat i topp 3 som i första loppet. Men på den tekniska efterkontrollen diskvalificerades Kalles bil och därmed var han borta från resultatlistan. Vann gjorde istället Jonas Börjesson, tvåa slutade Philip Björk och trea slutade en överraskad Benno Andreasson.

Renault Junior Cup

I ungdomsklassen såg många fram emot en ny kamp mellan Alexander Björk, Karlskoga MF och Oscar Klingström, Linköpings MS. Men Oscar fick problem redan på kvalet i sin Renault Clio och kom aldrig ut på banan mer under helgen.

Kampen i race 1 stod nu istället mellan Alexander Björk, Harley Andersson, Tjörn MF, Lucas Hillström, SMK Västerås och Felicia Karlsson, Tjörn MF. Det blev en hel del närkontakt i loppet och det skiftades positioner ganska många gånger innan det var dags för målgång. När resultatet var officiellt stod Alexander Björk som segrare, tvåa blev Harley Andersson och trea Lucas Hillström.

Race 2 blev också det en vild fajt om topplatserna mellan tidigare nämnda förare. En del närkontakt även här med defekta skärmar och dörrar som resultat, så även i kamperna längre ned i fältet. Men majoriteten tog sig i mål och publiken tyckte om vad dom såg, trots att föräldrarna i depån inte alltid var så nöjda. Efter lite domslut blev resultatet det samma i toppen som i race 1. Alexander vann igen, Harley tvåa och Lucas trea.

SSK Klass 2

I SSK Klass 2 hade publiken förhoppningar på att hemmaföraren Malin Hellman, Falkenbergs MK skulle ta en dubbelseger i sin BMW M3. Men det skulle inte bli så lätt den här gången. Svante Lundkvist, Bohus racing var riktigt snabb i sin BMW, så även Jacob Jonsson, Åtvidabergs MK i sin Volvo 242. I race 1 var det mellan dessa tre kampen stod och det var mycket trafik på banan då loppet kördes tillsammans med Classic Racing och Classic Standard. Men förarna visade respekt för varandra och bjöd på bra racing. Svante Lundkvist var i ledning med Malin och Jacob tätt efter och dessa stressade Svante ordentligt vid flera tillfällen, men han stod emot och vann och var givetvis superglad efter målgång. Malin slutade tvåa och Jacob trea.

Race 2 blev en ny nagelbitare där kampen återigen stod mellan Malin, Svante och Jacob. Denna gång var det Malin och Svante som hade den tuffaste kampen om positionerna och då först och främst om andraplatsen. För Jacob överraskade och var otroligt snabb i sin Volvo 242 och kunde stundtals utnyttja kampen som pågick bakom. Malin kom ifatt till slut och försökte ta sig upp i ledning. Men det var inte så lätt trots många bra försök. Jacob blev hårt uppvaktad in på målsnöret, men stod emot och vann. Tvåa slutade Malin – igen. Svante körde i mål som trea.

SSK Klass 3B

I SSK klass 3B gästade fler förare denna tävling som körde tillsammans med förarna i 3C. Det var bra line up vilket bäddade för fina race i dessa snabba GT-klasser. Björn Axelsson, MK Scandia var snabbat på kvalet och gjorde ingen besviken i race 1, han vann övertygande i klass 3B med sin Ginetta G50. Tvåa slutade Claes Fransson, Falkenbergs MK i BMW 320i och trea blev Mats Blomqvist, SVKG i Nissan 200. Det blev samma resultat i race 2.

SSK Klass 3C

I SSK Klass 3C, den snabbaste slicksklassen var det Jan Brunstedt, SSK i sin Audi R8 som var snabbast på alla inledande pass. Därefter var det jämnt mellan Leif Andersson, SSK i Sunbeam GT44, Anders Gustavson, Östgöta BF i BMW E36 och Julia Eliasson, Bohus racing i Ford Mustang.

När det var dag för race 1 var det Jan Brunstedt som drog iväg med sin Audi R8, Leif Andersson hängde på bra till en början med sin Sunbeam och såg ut att kunna utmana ganska ordentligt. Men efter några varv fick Janne upp farten i sin Audi och kunde då segla iväg mot seger, vilket han också gjorde. Han vann med dryga sju sekunder till godo. Tvåan slutade Leif Andersson och trea i mål kom Anders Gustavson, som för övrigt körde sitt första race i SSK med denna BMW E36. Slutresultat i race 2 blev det samma.

Övriga förare kämpade på bra i Klass 3C, men brottades med tekniska bekymmer, vilket gjorde att fler fick bryta tävlingen i tidigt skede. Vi hoppas att samtliga fixar iordning på sina bilar så ni kommer redo till Raceweek på Kinnekulle den 30-31 juli.

Classic Racing

Förare som normalt sett tävlar i RHK gästade SSK Classic på Västkustloppet, vilket var mycket uppskattat. Claes Andersson, RHK var snabb i sin Opel Kadett GTE och bjöd upp till bra kamp i race 1 mot Jonas Bengtsson, Falkenbergs MK i Chevrolet Corvette och Arvid Viktorsson, RHK i Opel GT. Claes var den som kämpade hårt i inledningen mot Jonas som har nytta av hästkrafterna i sin Corvette på rakan, men inte mer. Jonas hade ledningen ett tag, men fick senare ge sig mot både Claes och Arvid som kunde ta sig förbi och göra upp om segern. Claes var den som hade bättre fart och vann med en marginal på omkring fem sekunder ned till Arvid som körde i mål som tvåa. Trea blev tillslut Tomas Hall, Falkenbergs MK i Ford Escort.

Race 2 blev en rysare, Jonas började återigen bra med sin Corvette och hade ledningen, men fick senare ge sig mot dom två snabba Opel-förarna, Claes och Arvid. Dessa skulle gå en tuff match om segern. Claes hade en betryggande lucka med drygt tre minuter kvar att köra och alla trodde det var klart. Men flera varvningar mot slutet gjorde att Claes tappade fart och Arvid tog in, och det rejält. När ett varv återstod var Arvid ikapp och lyckades ta sig förbi Claes i absolut sista kurvan, på ytterspår. Arvid vann med minsta möjliga marginal före Claes, vilket gjorde att det nästan blev målfoto! ( 0.048 sek). Otroligt bra avslutning av rutinerade Arvid Viktorsson i sin Opel GT. Trea slutade Jonas Bengtsson.

Classic Standard

Även i Classic Standard gästades vi av förare från RHK. Här var det Viktor Huggare, Kolsva MS i Ford Escort som hade flera bra fajter med konkurrenterna. Först var det med Mathias Gustavsson, RHK i Volvo 142 och sen Jakob Hultkvist, MSCC i Alfa Romeo 1750. Dessa byte positioner med varandra ett par gånger i race 1 innan det stabilisera sig. Men när Viktor väl fick upp tempot i sin Ford Escort var det inte mycket att sätta emot. Han drog iväg mot en komfortabel seger och hade god marginal till resten av fältet. Tvåa slutade Mathias Gustavsson och trea Jakob Hultkvist. Det var bra kamp även i race 2 men slutresultatet blev det samma.

Aquila Formula 1000

Aquila bjöd återigen på otroligt många omkörningar under ett och samma race. Gå in på YouTube och se själva, alla race från Västkustloppet går att se i repris.

Denna tävling gjorde Joel Granfors ett nytt inhopp i klassen och bjöd på hårt motstånd. Joel hade flera tuffa dueller med bland annat Kevin Suenson, Andreas Skatteboe, Elias Adestam och Viktor Karlsson. Dessa låg och jagade varandra varv efter varv i samtliga tre race. När vi sen summerade helgen kunde vi konstatera att Joel Granfors vunnit alla tre. Imponerande med tanke på att han numera tävlar i England i Formel 3 och endast kör detta som extra träning. Talang!!!

Thomas Nilsson

Design by Bloms IT