SSK Kinnekulle 1989
Kinnekulle Ring 1989-09-02 - 1989-09-03

Resultatlistor


Castrol Cup
  Startlista
  Kval
  Race

Formel 4
  Startlista
  Kval
  Race

Formel Ford 1600cc
  Startlista
  Kval
  Race

Lancia Lady Cup
  Startlista
  Kval
  Race

Pirelli Cup
  Startlista
  Kval
  B-Final
  A-Final

SSK Rallyklassen
  Startlista
  Kval
  RaceAntal tävlande: 118

Racerapport

Stora startfält i SSK-serien

Helgen den 2-3 september avverkade Stockholms Sportvagnsklubb den fjärde deltävlingen i SSK-serien. Man höll till på Kinnekulle Ring, klubbens hemmabana. Och som vanligt när det gäller SSK-serien samlade man stora startfält.

En av de största klasserna i Sverige är Pirelli Cup, den är så stor att man måste dela upp den i en A- och en B-final. Först ut till start den här helgen var just B-finalen i Pirelli Cup. De sex första går vidare till A-finalen, men trots det fightades det en hel del bland de fyra i täten. Peder Eliasson var det inte mycket att göra åt, han ledde från start till mål. Men bakom honom var det strid mellan Ulf Palm, Niklas Johansson och Kennet Klasson. De skiftade placeringar hela tiden och när det var dags för målgång låg Kennet tvåa före Ulf och Niklas.

I Formel Ford såg det ut att bli en fight mellan norrmannen Öystein Borgen och Hans-Göran Frisk, men på tredje varvet snurrade Öystein och ramlade långt ner i fältet. Därmed fick Hans-Göran en betryggande ledning som han också höll till mål. Bakom honom räddade Yngve Sällqvist andraplatsen genom att passera Magnus Ohlåker under slutvarven.

En verklig kanonstart gjorde Molle Robertsson i Rallyklassen genom att från tredje led gå direkt till ledning. Bakom honom följde Ulf Larsson och Ebbe Alriksson. Men Ebbe ville annorlunda, han var klart snabbast och gick förbi både Ulf och Molle för att till slut vinna. Molle fick det verkligen svettigt för även Ulf passerade honom och lade beslag på andraplatsen.

I Lady Cup var bara fem bilar anmälda, man sparade sig för SM. Till sist vann lngmarie Ernstson före Lena Wallon och Anna-Karin Persson.

INGEN NY SEGER

Den regerande mästaren stod i andra led när Castrol Cup rullade ut till start och de flesta trodde nog att det skulle bli en ny segerför honom. Men Henrik Rosencrantz knep starten och gick först in under bron. Efter sig hade han Torbjörn Nordenström och Gunnar Lundström. Henrik pressades av dessa båda hela heatet men kunde hålla undan och vinna medan Gunnar körde förbi och lurade Torbjörn på andraplatsen.

Som väntat stod Mikael Nordlander och Kennerth Persson i första led när Formel 4 rullade ut till start. I andra led återfanns Lennart Pihlqvist och Ulf Johansson och först i tredje Ole Martin Lindum och Hans Hillebrink. Kennerth och Mikael var också snabbast, i nämnd ordning och de drog ifrån det övriga fältet. Ulf tog en ganska betryggande tredjeplats medan Lennart började få problem med Ole Martin. Men så gjorde norrmannen en felbedömning och körde emot Lennart med resultat att han tappade kontakten. Lennart tog därmed en säker fjärdeplats. Mikael kämpade febrilt med att försöka passera Kennerth men han lyckades inte.

Till sist rullade det maffiga Pirelli Cup-fältet ut. Det är alltid lika ovisst, det är många om segerbudet. Snabbast den här gången var Lennart Jansson före Mats Hildingson medan Karl-Erik Eriksson hade kommit farande från tredje led upp till en tredjeplats. Bakom dem jagade Kjell Blom, men den här gången räckte han inte till utan de tre i täten kunde behålla sina placeringar över mållinjen.

GÖRAN ANDRÉN

Design by Bloms IT