Sportvagnsmeeting Kinnekulle 1990
Kinnekulle Ring 1990-08-11 - 1990-08-12

Resultatlistor


Classic Formula
  Startlista
  Kval
  Race

Formel 4
  Startlista
  Kval
  Race

Modsport
  Startlista
  Kval
  Race

Nordic Kenwood Sportscar
  Startlista
  Kval
  Race

Roadsport A
  Startlista
  Kval
  Race

Roadsport B
  Startlista
  Kval
  Race

Roadsport C
  Startlista
  Kval
  Race

RS & Clubman
  Startlista
  Kval
  Race

STD & GT/GTS före 1965
  Startlista
  Kval
  RaceAntal tävlande: 153

Racerapport

Ny asfalt gav nya rekord

Lovorden avlöste varandra i depån när Stockholms Sportvagnsklubb arrangerade den näst sista deltävlingen i sportvagnsserien 1990. Lovorden gällde mestadels den nya asfalten som Kinnekulle Ring fått nu i sommar. Och det märktes också i resultatlistan, i många klasser rök banrekordet all världens väg. Det är en jättesatsning SSK har gjort för att rusta upp banan.

Först ut till start var SSK:s egen formelbilsklass - Formel 4. En klass som blir allt intressantare och roligare. Regerande mästaren Kennerth Persson var helt suverän den här gången. Han tog ledningen direkt och släppte den sedan inte ifrån sig. Han var till och med så säker på seger att han vinkade åt publiken under sista varvet. Istället blev det en intensiv fight om andraplatsen som Leo Andersson till slut kunde räddaföre Ulf Johansson.

I Modsport, som var nästa klass, blev det spännande värre. Det var Lennart Persson och Staffan Andersson som svarade för det dramatiska. Staffan pressade Lennart hela tiden men mot slutet började det ryka oroväckande från Staffans Piper och till slut fick han bryta. Därmed vann Lennart före Henrik Roos och Erik Holmqvist.

KOMFORTABEL SEGER

I Roadsport C hade Bo Johnson inga problem utan kunde vinna komfortabelt. Däremot var det en rejäl batalj mellan Peter Berndal i en Mazda Miata och Elmon Larsson i en Lotus 7. De bytte placering hela tiden och ibland låg de jämsides, en verkligt rafflande fight. Till slut kunde Peter rädda andraplatsen före Elmon.
I Historic IV blev det dubbelt norskt i toppen genom Arve Ytterdahl och Per Erik Syverstad med Christer Lofthammar på tredje plats. I Roadsports B blev det spännande om många platser i det stora startfältet. Anders Lotsengård tog täten före Per-Inge Landholm och Bengt-Åke Bengtsson. Men bakom dem stormade Per Haegermark fram följd av ett koppel bilar. Till slut passerade Per Bengt-Åke och knep tredjeplatsen efter Anders som segrade före Per-Inge.

POLE RÄCKTE INTE

Det hjälpte inte att Dave Slightam hade pole position när Nordic Challenge startade, Leif Lindström knep starten i alla fall. Och det var mycket tätt mellan de båda loppet igenom. Dave försökte på alla vis men Leif kunde rutinerat hålla honom bakom sig och vinna före just Dave och trean Håkan Alriksson.

I Historic GT/GTS vann Per Haegermark före Kjell Wallin och Marie Jutterström. I Historic III var Mats Israelsson snabbast före Roger Grimborg och Sverre Löchen. Näst sista klassen för dagen var Roadsport A och åter igen bjöds det på mycket spännande fighter. Lars-Åke Olsson och Christer Lindsten hade en otroligt härlig fight om första och andraplatsen som Lars-Åke kunde vinna då Christer gjorde en miss på sista varvet. Per Roxlin räddade tredjeplatsen efter att ha haft en dust med Henrik Roos som fick bryta på åttonde varvet.

Till sist rullade klass RS ut till start. Där verkade först Dave Slightam vara helt överlägsen, men säg den lycka som varar. På varv sju rullade han i depån och bröt. Därefter gick Stefan Fullmestad i mål som segrare före Magnus Berntsson och Thomas Fahlström.

GÖRAN ANDRÉN

Design by Bloms IT