A-Final

Antal tävlande: 205

Racerapport

SSK arrangerade Kanonloppet

Den mest uppmärksammade klassen i början av nittiotalet var Renault Clio Cup. Kenny Bräck vann serien 1992 i överlägsen stil och säsongen 1993 var Janne ”Flash” Nilsson lika överlägsen. Till Kanonloppet försökte man få fram ett par bra gästförare som kanske skulle kunna matcha ”Flash” samt locka lite mer publik. Det blev hemmasonen Eje Elgh samt Anders Olofsson som nappade på erbjudandet. Eje Elgh var kaxig i tidningen inför racet då han sa att han såg fram emot att få spöa ”Flash” på hemmaplan. 7 000 åskådare såg tävlingen. Kvalet kördes i regn och gästförarna Elgh och Olofsson hade svårt att hitta rätt i sina små bilar. – Enhetsklasser är det svåraste som finns, speciellt när man hoppar in i en etablerad klass där förarna lärt sig att utnyttja bilen till max, sa Anders Olofsson. Eje Elgh kvalade in först på 15:e plats med Olofsson någon plats framför. Racet blev ganska odramatiskt. ”Flash” tog starten och sedan låg förarna på ett långt pärlband. ”Flash” vann före Johnny Haraldsson och Joakim Carlsson

Formel Ford-förarna stod nästan i givakt när Antoni Chapowski anlände till depån. Under 60-och 70-talet var Antoni den store fixaren bakom Formel Ford i Sverige. Nu gjorde han comeback som 50-åring. Han hade inte kört på 17 år och det märktes att han var ringrostig. I racet fick han bryta efter drygt halva distansen, men han var nöjd ändå och han höll det inte för otroligt att han skulle köra någon mer gång. Unge skåningen Andreas Boström var snabbast i ena kvalpasset, men tyvärr tvingades han bryta redan i starten. Kjell Andersson vann före Micael Fredriksson och Yngve Sällqvist. I Formel 4 var det ett gäng ryssar anmälda, men det blev bara en som kom till start! Ulf Johansson vann före Ulrik Gustavsson och Hasse Schöld. I RS-klassen var Janne Brunstedt snabbast på kvalet, både i vått och torrt, men i racet fick han ge sig. Öyvind J Larsen vann före Brunstedt och Alf Eng.

I Lady Corsa Cup vann Nettan Halldin före Annika Flink och Monica Stråth. I Camaro vann Anders Hultqvist före Tomas Engström och Hasse Pulls. Georg Bakajev tog årets femte seger i rad i Yokohama Cup före Roger Ekman och Kjell Blom. Berndt Lundström vann Castrol Cup före Anders och Mikael Dahlgren i första racet. I andra vann Lundström igen, nu före Svein Kristiansen och Anders Dahg. Volvo Original Cup var största klassen och som vanligt körde de tillsammans med SSK Klass 1. Jonas Johansson vann med sin Peugeot före Volvoförarna Anders Johansson och John-Erik Johansson.