Race

Antal tävlande: 174

Racerapport

Historisk racing kördes under namnet Gelleråsen Classic, som innefattade både bilar och motorcyklar, samt långlopp för ”Hundkojor”.

Tävlingen genomfördes i fint försommarväder, men publiken ville inte riktigt skynda till. Mest spännande blev standardbilsheatet, där ”allt” hände. Lars-Åke ”Fjugesta-Fangio” Nilsson vann till sist före Bo Johansson och Picko Troberg. Gabriel Wergeland vann heatet för nyare formelbilar före Rolf Lassbo och Olov Eriksson. I heatet för de äldre bilarna vann Thord Bodin före Svenna Hedman och Mads Gjerdrum. Jan Hellberg vann GT före Lars Sandblom och Peter von Lukacs. När banan hade sanerats från allt oljespill från bilarna var det motorcyklarnas tur. Det var 20 år sedan Kent Andersson tog sitt andra VM-guld i 125cc och här i Karlskoga vann han klassen Sound of Singels lekande lätt före Per Jansson och Percy Ström. I andra vann Andersson åter före Jansson och Stefan Ringholm. Battle of The Twins hade ett väldigt tunt startfält denna gång. Anders Jörgensen vann första racet före Rickard Larsson och Dan Gustafsson. Jörgensen vann även andra racet före Gustafson och Johan Sverkersson. Peer Christophersen vann Castrol Classic Cup före Colin Fairall och Geir Jacobsen. I andra racet vann Hasse Gustafsson före Magnus Carlsson och Christophersen. Håkan Mattsson vann 500cc före Ola Maltesson och Lars Sandberg. I andra racet vann Håkan Månsson före Svante Sandh och Sandberg. I det äldsta heatet för cyklar före 1947 vann Anders Lundberg före Krister Sjöberg och Stefan Ljungwall. I andra racet vann Sjöberg före Lundberg och Ljungwall. Sidovagnsförarna med Jaan von Reis i spetsen var upprörda för att de inte fick vara med och köra denna tävling. Tävlingsledningen menade att det blev för många heat och det därför skulle bli för utdraget tidsschema, något som Reis bara snyste åt. – Klarar man detta på kontinenten borde man klara det här hemma också, sa Reis.