Ring Knutstorp 2021 Newsrace
Ring Knutstorp 2021-10-08 - 2021-10-09

Resultatlistor


Formula Nordic
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

Radical
  Kval
  Heat 1
  Heat 2

STCC
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2
  Heat 3

V8 Thunder Cars
  Kval
  Kval 2
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 51

Racerapport

Formula Nordic-finalen avverkad på Ring Knutstorp

Årets racingfinaler kördes i ett härligt sensommarväder på Ring Knutstorp. 4000 personer kom för att titta nu när grindarna äntligen har öppnats för publik igen!

Formula Nordic inledde helgen med att köra tre testpass under fredagen. Det var oerhört jämnt mellan förarna och i tur och ordning var Elias Adestam, William Karlsson och Håvard Hallerud snabbast i var sitt pass. Ibland skiljde det bara hundradelar mellan förarna!
Det var omöjligt att tippa vem som skulle vara snabbast i kvalet på lördag förmiddag. Det var en dimmig morgon och solen hade precis börjat bryta igenom dimman när ungdomarna rullade ut på banan. De första varven var banan hal som såpa, men snart blev det torrt och i den syrerika luften sänktes tiderna mer och mer. Det blev till sist Philip Victorsson som var satte den snabbaste tiden till: 58.265! Karlsson var endast fyra hundradelar bakom, sedan följde William Siverholm, Adestam och Hallerud. Philip Zielinski tog den viktiga sjätteplatsen som gav honom pole till årets avslutande race.

Victorsson tog starten från pole i det första racet före Karlsson och Hallerud, men Hallerud tappade ett par platser under resans gång. Victorsson vann före Karlsson och Siverholm. Victorsson säkrade därmed silvermedaljen i JSM (Karlsson säkrade ju guldet redan på Mantorp.) Matchen om bronset var dock inte avgjord. Inför årets sista race ledde Adestam med en ynka poäng före Siverholm. Siverholm har haft en starkt stigande formkurva de senaste racehelgerna och fick ses som favorit inför avgörandet.

Adestam ville dock inte ge sig utan kamp. Adestam gjorde en kanonstart från tredje rutan och tog ledningen före Hallerud och Zielinski. Karlsson lyckades snabbt ta sig förbi Zielinski och denna topptrio hade en sevärd kamp ända till slutet. Bakom dem bildades en annan trio med Zielinski, Siverholm och Victorsson. Siverholm lyckades inte ta sig förbi Zielinski och han såg därmed bronspengen i JSM gå upp i rök, eftersom Adestam lyckades hålla undan och vinna före Hallerud och Karlsson. Adestam var årets jämnaste förare och han var den ende som lyckades ta poäng i samtliga race i år! Emma Wigroth gjorde sitt bästa race för säsongen och slutade sjua. Jonathan Engström tvingades bryta sedan oljetrycket hade försvunnit, men han har fått blodad tand och ser redan fram emot nästa säsong.

Adestam blev helgens bästa poängplockare före Victorsson och Karlsson och de fick mottaga de fina glaspriserna från Reijmyre.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Design by Bloms IT