Scandinavian Seaways Cup Final Karlskoga 1998

Racerapport

Gelleråsen 3 oktober 1998

Finalen för 4-timmars kojorna gjordes upp i solskenet på Gelleråsen.
18 stycken mullrande kojor var klara för att ta starten, klockan 12.13 ylade alla iväg. Under de närmaste timmarna skulle både förare och bilar sättas på prov.
Nr 8 Roberg Racing var först att parkera i depån med en bruten vevaxel, ute på banan var det kamp om topp placeringarna. Mitt i stridens hetta kom Team Decoy nr 1 in i depån med en vipparms brygga som gått av, men med lite hjälp av de andra teamen så var Decoy snabbt ute på banan igen. Bettans Beast nr 59 var tvungna att parkera i depån med en trasig slutväxel.
En hel del team hade problem under tävlingens gång, Nr 6 JANA Motors drabbades av en obligatorisk punktering. Gula Faran nr 44 bromsade slut på sina belägg, nr 69 Zätas Däck hade vatten läckage som de fick ordning på, Ectra Racing nr 61 körde runt med en trasig toppackning men lyckades att ta teamets första målflagg för säsongen. EWCO Racing nr 88 var utanför banan vid ett fler tal tillfällen men på slutet var slitaget för stort för framvagnen teamet blev stående på sidan av banan. Nr 14 Mad Mini fick på de sista varven tekniska problem och bilen vägrade att starta teamet blev stående i depån.
No Fear nr 74 och Zätas Däck nr 69 hade årets fajt på banan inte bara att teamen rullade över mållinjen med bara två hundradelars skillnad, det var i det närmaste BTCC avstånd mellan bilarna, "de gnuggade på varandras kofongare vid ett fler tal tillfällen".
I 1000 klassen MART Racing nr 36 som trea med 147 varv, tvåa med 150 varv Vium Racing nr 96 som till tävlingen kom med en helt ny byggd racerbil, på första platts och deras fjärde raka seger nr 68 Recycler med 158 varv.
Team Decoy nr 1 slutade som trea i 1275 klassen med sina 146 ihop samlade varv, nr 74 No Fear blev tvåa med 158 varv och med samma varv men med två hundradelars försprång blev Zätas Däck nr 69 etta i klassen.
I Sport klassen var det nr 75 Sölvpilen som med 158 varv slutade som värdig trea, med 161 varv efter fyra timmar kunde nr 44 Gula faran ta hand om andra placeringen i sport klassen, först av alla och först i klassen nr 6 JANA Motors som med sina 164 varv var bäst för dagen.