Scandinavian Seaways Cup Sviesta 1998

Sviesta 1998-06-01 - 1998-06-01

Resultatlistor


Scandinavian Seaways Cup
  Race

Antal tävlande: 17

Racerapport
Racerapporten är oftast skriven på Svenska. Använd Google Translate om du vill översätta den till ett annat språk.

Scandinavian Seaways Cup
Linköpings Motorstadion 1/6 1998

Annandag pingst.....och ännu en dag i racingens tecken. Dags igen för Hundkojorna att visa vad de går för. Vädret var tyvärr denna gång lite mer ostadigt och ingen visste om solen skulle få en chans att titta fram eller om regnet skulle ta överhanden. Första delen av dagen startade i alla fall med uppehållsväder. Innan tävlingen kom igång så justerades det in i det sista, men alla hann att bli färdiga och ställde upp sig på banan till start.
Starten blev till en kamp mellan tre bilar, Lista Racing (97), Mad Mini (14) och Jana Motors (6). Jana Motors blev till slut segrare i den fighten. De körde snabbt och snyggt till ledningen. Efter ett par varv fick de dock problem med bakluckan på bilen som öppnade sig och detta medförde att de fick uppsöka depå. Ute på banan hade under tiden Lista Racing och Gula Faran (44) en tuff fight. Gula Faran visade sig vara den tuffare av de två och tog ledningen.
Under tiden hade Jana Motors fått svartflagg och föraren av den bilen kom tillbaks ut på banan med fightinghumöret på topp. Vi fick nu se prov på en mycket aggressiv men ändå just och snygg körning. Efter nästan en timmes körning var man åter i ledningen och släppte den sedan aldrig.
I 1275-klassen tog Team Ectra Racing (61) ledningen före Team Decoy (1) och No Fear (74), men nr 61 tappade ledningen när bilen i slutet av första timmen gick in i depå. Fighten fortsatte mellan Team Decoy(1), No Fear (74)och Dogbox Racing (49).
I 1000-klassen var det Boy´s Pojkar (76) som höll bästa farten under första timmen, men de var tätt följda av Recycler (68), Vium Racing (96) och MART Racing (36).
Alla team var dock med och i full rullning efter timme ett.
Efter timme två var alla team fortfarande igång och med i räkningen. De enda som haft lite problem var Sölvepilen (75) som råkade ut för tekniska problem. Ljuddämparen gick sönder, så det var bara att plocka fram svetsen och sätta igång med grovjobbet i depån. Problemet löstes och snart var de ute på banan igen. Bra jobbat grabbar!
Under timme tre kom så regnet och med det haverierna. Men som väl var så var det endast tre bilar som oturligt nog drabbades denna gång. Först ut var förra tävlingens totalsegrare Lista Racing som fick problem med en bult till remskivan som lossnade. Där ser man vad racinglivet kan vara omväxlande.
Nästa bil att bryta blev Mini Max Racing (24) som fick problem med en knut till drivaxeln som sprack. Efterföljande kommentar från en av förarna var: -ENGELSKT !!! Men grabbarna i teamet höll ändå humöret på topp eftersom de tyckte att de ju ändå fått köra 102 varv mer än förra gången. Vi andra applåderar och böjer oss för sann entusiasm.
Till sist var det Ectra Racings (61) tur att lämna in efter att ha testat om kojan möjligtvis skulle kunna flyga själv till England istället för att ta båten. Hett tips till teamet: Förstärk växellådan till dess så kanske det håller!
Resten av teamen körde på ute på banan och tampades med varandra under trevliga former.
I sista timmen fick vi se en ny variant från Boy´s Pojkar när det gäller att hitta föremål att bromsa emot. Denna gång var det Gula Faran som fick agera bromskloss, med slutresultatet att Boy´s Pojkar fick höger framskärm intryckt (i Anderstorp var det vänster) och Gula Faran fick sin dörr förflyttad en bit in i kupén.
Förutom dessa incidenter så förflöt racet lugnt och kunde till slut flaggas av med Jana Motors som segrare.
I 1000-klassen vann Recycler ohotat efter att inte ha haft några problem på sin resa mot målet. Andraplatsen blev en tuff fight ända in på målsnöret mellan Boy´s Pojkar och Vium Racing, men till slut lyckades Boy´s Pojkar dra det längsta strået.
I 1275-klassen hamnade No Fear högst upp på prispallen, även de ohotade. Som god tvåa kom Team Decoy och lika säker trea var Too Good Racing (57).
I sportklassen var det alltså till slut Jana Motors som vann efter en säker körning. Mad Mini kom tvåa och Gula Faran trea. Grabbarna i Jana Motors var nog lite sugna på en seger efter Anderstorp, vilket de också fick och med en mycket snygg körning dessutom. GRATTIS!
Förarna tyckte att banan var rolig att köra på, förutom alla de koner som stod i vägen överallt och var hårda att törna emot.(de visade sig innehålla betong)
Nästa träff är återigen på Linköpings Motorstadium den 4 juli då man kan testa sin bil och låta eventuella sponsorer leka racerförare för en dag.
Nästa tävling är den 25 - 26 juli på Kinnekulle när det är dags att köra sprintrace 2x 20 minuter.
Till dess: Meka på och väl mött!

Veronica Dogbox Racing

Design by Bloms IT