Antal tävlande: 33

Racerapport

En tävlingshelg med mycket nytt

Med bilar från RHK, Sportvagnsmästerskapet, kojor och bubblor och ett 10-tal inbjudna hundkojor från Finland kom för att vara på det nordligaste racet för 1998. I strålande solsken startade de första träningarna på lördagen och solskenet höll i sig hela helgen.
Vid 17.00 på lördagen gick starten för helgens första tävling, fyratimmars kojorna var ca 15 bilar som for iväg och som vanligt blev det trångt i den första svängen.

Jana motors tog hand om täten men i det koppel av ylande kojor som följde var det några som kämpade sig upp i fältet. Ectra Racing nr 61 lämnade in efter 7 varv då teamet fick problem med bromsarna, på varv 33 fick ytligare en bil i 1275 klassen bryta tävlingen nr 57 Too Good Racing kunde inte mer än att parkera då vevaxeln delat sig på mitten. I Sport klassen var det kamp om placeringarna, i första hand handlade det om tre bilar nr 6 Jana Motors, Mad Mini nr 14 och Lista Racing nr 97. Men på det 37:e varvet kunde inte Lista Racing fortsätta, något i växellådan gick sönder. Under tiden mekade Gula Faran nr 44, hela tiden fast besluten att komma in i tävlingen lite senare. I 1000 klassen var det bara tre bilar som kom till start men alla tre susade på och hade inga större problem. Ödet skulle även drabba nr 14 Mad Mini, vevaxeln gick sönder på varv 88.
I 1275 klassen var det bara fyra ekipage kvar och samtliga drabbades av problem, vid ett par tillfällen var alla fyra inne i depån och skruvade för fullt, man kan tro att det var SM för hundkojemekaniker!

En del bilar körde lite saktare på slutet men lyckades ändå ta målflagg, i Sport klassen slutade nr 12 Kalmar Kojan trea och på andra platsen kom nr 75 Sölvepilen, teamets första pallplats och segraren i Sport klassen Jana Motors nr 6. I 1275 klassen lyckades två team med att nå pallen för första gången, EWCO Racing nr 88 blev trea och tvåan i klassen nr 69 Zätas Däck, Team Decoy med nr 1 ramlade in som segrare. I 1000 klassen kom nr 36 MART Racing in på en tredje plats, nr 59 Bettans Beast blev tvåa och Recycler nr 68 segrade i klassen.

På söndagen var det en hel del sprintrace och även kojorna körde. Startfältet var ganska tunt bland våra egna kojor men med lite hjälp från den Finska kojaserien så blev det ett mäktigt startfält. Den mest sevärda striden i sprinten blev mellan tre bilar i 1275 klassen, en härlig fajt mellan Team Decoy, Zätas Däck och Ectra Racing, bilarna lutade i denna följd och mellan ettan och trean skilde det bara 3 sekunder.

Till dess: Njut av solen!!!