Scandinavian Seaways Cup Kinnekulle 1999

Racerapport

Regnet det bara öser ner...

Regnet öste ner redan på morgonen, men det är det väl ingen sann racerförare som dämpas av, eller...?!
Deltävling nummer 2 av 4 skulle avgöras på Kinnekulle, regn eller ej.
Ett 20-tal kojor startade utan några incidenter på den hala banan. Redan på de första varven
var en del team ute och kände på gräset. En toppklunga på 5-6 bilar körde lite snabbare än de andra.
I 1000 klassen körde Recycler Racing nr 68 jämt med de större bilarna, de andra teamen i
1000 klassen hängde inte riktigt med i det tempot.

I 1275 klassen var det No Fear nr 74 som med inhyrd förare vid namn Norpan som drog upp ett
tempo som för de andra var svårt att hänga med i. Persson Racing nr 32 var ett av teamen som
hängde med i toppen samt topp trion i Sport klassen som jagade varandra och försökte att hitta
det bästa greppet i kurvorna. Lista Racing nr 97 hittade ett bra grepp, teamet satte det snabbaste
varvet på 1:12:920 och det stod sig i hela tre timmar. Lista Racing fick problem med motorn och
bröt efter 36 körda varv.

I den tredje timmen åkte bärgningsbilen ut för att hämta upp Ectra Racing nr 61, bilen var inte
så lätt att se till en början. Det enda som syntes var "76-bollen" som sitter på takantennen, bilen
kunde efter en stund förena sig med de andra som körde på banan. Mini Max Racing nr 24
tappade alla chanser till en bra placering när teamet fick el problem och tappade mycket tid i
depån, även Mad Mini nr 14 var tvugna att se sig slagna denna dag, ett framshjulslager gick
sönder men det byttes mot ett nytt och teamet tog sig i mål.
Ett lite mer ovanligt hinder dök upp i slutet av tävlingen, en kossa var ute och betade vid sidan
av banan. Rescue grabbarna lyckades till slut fösa bort denna mycket motor intresserade varelse...
När det var ca 30 minuter kvar hade det blivit ett torrt spår runt banan och varvtiderna blev
bättre och bättre. På det torra underlaget satte Fox Racing nr 10 dagens snabbaste varv på
1:07:951.

Tävlingens etta både totalt och i Sport klassen blev HP Racing nr 26 på 185 varv, med 181 varv
slutade Fox Racing nr 10 på andra plats och trea blev Gula Faran nr 44 med 177 varv.

Ettan i 1275 klassen slutade på lika antal varv som segraren i Sport klassen, med 185 ihop körda
varv tog No fear nr 74 första platsen, Persson Racing nr 32 blev tvåa med 183 varv och trea
blev TJ Racing nr 47 med 178 varv.

I 1000 klassen blev Recycler Racing nr 68 etta med teamets 181 varv, tvåa kom Bettans Beast nr 59
som fick ihop 173 varv och med 172 varv lyckades Team Gripen nr 39 bli 1000 klassens trea,
men MART Racing nr 36 var i hasorna, det skilde bara 11 sekunder mellan teamen.