SLC-Final Mantorp 2000
Mantorp Park 2000-10-20 - 2000-10-21

Resultatlistor


SLC
  Heat 1
  Heat 2Antal tävlande: 45

Racerapport

Storslam för Team Heliracing

Det blev Team Heliracing som vann årets SLC-Racing serie. Och man kan verkligen säga: ”The Winner takes it all!”. Heli vann 12 timmars finalen, Total cupen, Endurance cupen och Sprint cupen. Det enda som de inte vann var sprintracet där de blev tvåa.

Men det var ingen promenadseger för Heli, tvärt om. Det var strid på kniven in i det sista. Race 1 flåsade i nacken och var endast 10.2 sekunder efter i mål efter 12 timmars race. Hade Race 1 vunnit racet hade de också vunnit totalt. Snacka om close racing! Trea i cupen kom Team Tarzan och de kör i klass 1. De hade chansen att vinna cupen totalt, men i så fall var de tvungna att vinna racet också… Det var ett rekordstort startfält med 45 bilar på griden!

Team Heliracing hade förstärkt sitt team ordentligt eller vad sägs om den här föraruppsättningen: Hubert Bergh, Lennart Pehrsson, Mats Lindén, Börje Jacobsson, Mikael Frisk och Peter Bjelkestam. Race 1 körde med ordinarie förare.

Heliracing var i ledningen under större delen av racet, men Race 1 med flera team, var också uppe i ledning vid några tillfällen.

Eftersom finalen körs på en dag så var de tre första timmarna av racet själva sprintracet. Race 1 tog starten från sin pole position, men snart var Team Heliracing i ledning. Nordic Radical motorsport var uppe i ledningen ett tag, men allt var upplagt för att Team Heliracing skulle vinna sprintracet. Men Förarutveckling med bl a Peggen Andersson hade startat bland de sista bilarna och avancerade hela tiden och de lyckades precis klämma sig före Heli och vinna Sprintracet med tre sekunder. Förarutveckling kör i den fria klass 4 och detta var första totalsegern för en klass 4:a bil. Team Tullinge vann klass 1 och Team Smeden vann klass 3. Smederna hade förstärkt med Calle Rosenblad.

Åter till 12-timmarsracet. I klass 1 var det lika hård strid på kniven in i det sista. Team Heliracing vann med sin Volvo endast 10.3 sekunder före Niri Racing. I klass 3 och 4 var det åter Team Smeden och Förarutveckling som vann.

Andra ”kända” förare denna dag var t ex: Björn Almerud Radiomatch BVS, Håkan Malmborg och Mikael Östberg Team Tarzan, Anders Berggren Peugeot Sport, Thed Björk Spirit Racing, Henrik Roos TRM, Torbjörn Holmstedt Rutger Racing, Jens Hellström Mälarpower MS, Hasse Tullsten och Anders Roos RaceAgents, Rolf Uhr Nordic Radical Motorsport och Göran Kropp Förarutveckling.

Bengt-Åce Gustavsson

Design by Bloms IT